vineri, august 6, 2021

O tumoră de 15 kilograme a fost îndepărtată cu succes din cavitatea abdominală a unui bărbat, în urma unei intervenții chirurgicale. Pacientul de 54 de ani, se pare, a fost pentru mult timp asimptomatic,

ceea ce a condus la diagnosticarea târzie.

Potrivit medicilor de la IMSP SCR „Timofei Moșneaga”, Chișinău, Moldova, pacientul de 54 de ani spune că acuza de mai mult timp discomfort în regiunea abdominală, după o perioadă în care a fost asimptomatic. În urma investigațiilor la spitalul din Bălți, pentru diagnostic și stabilirea tacticii de tratament, pacientul a fost îndreptat la SCR.

Tumoră de 15 kg, îndepărtată cu succes de medici

Ajuns la Spitalul Clinic Republican „Timoftei Moșneaga”, pacientului i-a fost îndepărtată o tumoră de circa 15 kg din cavitatea abdominală.

„Spre mare regret, a fost un

timp îndelungat asimptomatic. Tumorile respective pot atinge dimendiuni foarte mari, fiind tumori stromale, cele care ajung la dimensiuni foarte mari. A fost posibilă exereza completă a tumorii, cu păstrarea integrală a organelor, cu excepția splinei, care a fost sacrificată”, precizează Sergiu Ungureanu, șef Catedră Chirurgie Nr.4, dr. hab. șt. med.

Deși pacientul a început să prezinte disconfort în zona abdominală, acesta s-a adresat târziu medicilor din frica de a nu se infecta cu noul coronavirus.

În acest context, medicii asigură că pe timp de pandemie în cadrul IMSP SCR ”Timofei Moșneaga” au fost respectate

și se respectă toate măsurile sanitar-epidemiologice, întru prevenirea răspândirii noului tip de Coronavirus. Iar în prezent, secțiile terapeutice și chirurgicale activează în regim obișnuit. Persoanele se pot adresa la specialiștii din cadrul instituției pentru a primi ajutor medical la cel mai înalt nivel.

 

 

Ultimele stiri

Parteneri