Sari la conținut

Turismul în 2021. Restricții suplimentare pentru persoanele nevaccinate. Restaurantele își vor alege clienții în funcție de imunitate

Turismul în 2021 va cunoaște noi restricții pentru a limita răspândirea coronavirusului la nivel european. Aceste măsuri se referă în special la persoanele nevaccinate, care necesită o atenție sporită în contextul pandemic actual.

La nivel european, majoritatea țărilor impun restricții pentru persoanele nevaccinate, care nu dispun de un certificat digital COVID. În lipsa documentului, turiștii se vor confrunta cu diferite măsuri necesare pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Spre exemplu, Grecia impune de luni restricții suplimentare pentru persoanele nevaccinate care călătoresc cu vaporul spre insule. Va fi nevoie de teste în plus, iar localurile de alimentație publică sunt obligate să își separe clienții în funcție de imunitate. Măsurile sunt menite să combată răspândirea în creștere a variantei Delta a coronavirusului, comunică Rador.

Turismul în 2021. Restricții pentru persoanele nevaccinate

Populaţia nevaccinată va trebui să prezinte la momentul îmbarcării fie rezultatul negativ al unui test PCR, efectuat cu maximum 72 de ore anterior îmbarcării, fie rezultatul unui test rapid antigen, recoltat cu maxim 48 de ore anterior îmbarcării.

Copiii cu vârste între 12 şi 17 ani vor putea face dovada negativă a unui self-test. La înapoierea de pe insule se recomandă ca toţi călătorii de peste 12 ani să facă teste.

Măsurile sunt valabile în aceleaşi condiţii şi pentru pasagerii din străinătate.

Cei vaccinaţi cu schema completă vor prezenta, fireşte, greenpass-ul digital pe care îl au la dispoziţie. În contextul acestor noi restricţii, toate spaţiile de alimentaţie publică, precum restaurantele închise, terasele, cafenelele şi tavernele trebuie să fie separate în spaţii pentru vaccinaţi şi spaţii mixte.

Măsura a generat nemulţumirea generală a patronilor, care afirmă că nu-şi pot asuma răspunderea controlului documentelor clienţilor.

Guvernul elen spune că vrea astfel să îi convingă pe greci să se vaccineze, în condițiile stagnării campaniei de imunizare. Premierul Mitsotakis a făcut apel și la sprijinul influentului episcopul al Atenei, deși mulți ierarhi continuă să se opună vaccinării.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel