vineri, august 19, 2022

Ucigașul lent din farfurie: poate provoca hipertensiune arterială, AVC, atac de cord, insuficiență renală, demență

În timp ce structura noastră genetică și stilul de viață, inclusiv lipsa de activitate fizică, au un rol major în creșterea bolilor de inimă, una dintre cele mai importante cauze este prea multă sare în dieta noastră.

Ucigașul lent din farfurie: poate provoca hipertensiune arterială, AVC, atac de cord, insuficiență renală, demență

Hipertensiunea arterială duce la accidente vasculare cerebrale, atacuri de cord, insuficiență renală, demență și multe alte probleme de sănătate care pot fi fatale pe termen lung.

Te-ar mai interesa: Elena Udrea: Cer să fiu declarată nebună și lipsit...

Ceea ce este înfricoșător este că prea multă sare poate duce chiar la reacții inflamatorii în organism care ar putea intensifica bolile autoimune precum artrita.

Alimentele congelate, procesate, adică pâinea și chiflele, mezelurile, pizza, carnea de pasăre, supa și sandvișurile, sunt cauza principală a supradozei de sare, în ziua de azi. Consumul crescut de fast-food se adaugă la necazurile corpului nostru care necesită sodiu ca mineral esențial pentru viață.

Dacă este consumată într-un mod echilibrat, sarea ajută la netezirea funcționării mușchilor și a impulsurilor nervoase.

Te-ar mai interesa: Dr. Bilic: Ricotta e urdă, mozarella e cașcaval. C...


Cum se reduce consumul de sare?

Moderația este cheia. Iar cei care consumă sare în cantități mari riscă cu viața. Potrivit experților, doar 11% din aportul nostru de sodiu provine din sarea pe care o adăugăm în timp ce gătim sau mâncăm.

Aproximativ 12% provine în mod natural în alimente. Restul este adăugat ca amplificator al gustului care provoacă probleme.

Există multe moduri prin care se poate reduce ingestia de sare.

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila, acuzat că a dat „ca hoțul” 21 de...

1. Când gătiți, evitați să adăugați sare în plus; în schimb, folosiți ierburi și condimente pentru a vă aroma mâncarea

2. Când faceți cumpărături, verificați întotdeauna etichetele nutriționale de pe ambalajul alimentelor pentru a vă ajuta să faceți alegeri mai informate și mai conștiente.

3. Evitați alimentele bogate în sodiu. Acestea pot include alimente fast-food, alimente preambalate, procesate și conserve, cum ar fi slănină, cârnați, salamuri, chipsuri și nuci sărate.

Te-ar mai interesa: Cancer de piele: Simptomul care poate apărea sub b...

4. Evitați să folosiți cuburi de stoc și sosuri de salată în mâncăruri.

5. Reduceți aportul de pâine.

6. Mîncați fructe și legume proaspete și nuci fără nicio porție de sare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private