miercuri, septembrie 29, 2021
Un bărbat de 39 de ani din Scoția a reușit să dea jos 82 de kilograme cu o schimbare simplă. A renunțat la Cola pentru care dezvoltase un fel de dependență.
Steve H. ajunsese să bea șase litri pe zi și

în scurt timp a început să ia în greutate, până a ajuns la 172 de kilograme.

Atunci a decis să renunțe definitv la băutura răcoritoare. A început să bea, în schimb, aproximativ trei litri de apă pe zi. În doar 12 luni, Steve a reușit să dea jos 82 de kilograme.
Aceste băuturi carbogazoase conţin două lucruri care creează dependenţă: zahărul şi cofeina.  Doar un pahar mare de cola conține 44 de lingurițe de zahăr. Pe lângă kilogramele în plus, această băutură consumată zilnic, aduce și alte probleme.  Ar putea apărea şi rezistenţa la insulină şi aţi putea face diabet. Sunt afectate şi pancreasul,

rinichii, creierul, inima. Însă aceste boli sunt tăcute şi dacă nu vă faceţi analize nu puteţi şti cu exactitate cu ce probleme vă confruntaţi. Poate apărea o cascadă de evenimente care cu timpul să scadă longevitatea şi să ducă la  moarte prematură.

Această băutură poate favoriza şi apariţia diferitelor tipuri de cancer în special cancerul de colon.

Dacă alegeţi Cola fără zahăr este cu atât mai rău, deoarece acel cocktail de îndulcitori declanşează un stres metabolic care în final poate conduce la obezitate. Plus de asta, unul dintre îndulcitorii folosiţi, aspartamul este incriminat

în peste 90 de boli, inclusiv cancer cerebral.

Ultimele stiri