Sari la conținut

Atenție! O băutura extrem de populară poate provoca migrene

Băutura care poate provoca migrene. Această băutură populară conține un ingredient puțin cunoscut care poate declanșa durerile de cap debilitante.

Persoanele care suferă de migrene știu cât de dureroase și incomode pot fi, dar identificarea lucrurilor care le declanșează ajută. 

Durerile de cap debilitante pot fi cauzate de o serie de lucruri, precum hormoni, vreme și deshidratare, pentru a numi doar câteva dintre ele.

Băutura extrem de populară care poate provoca migrene

Dar alimentele și băuturile pe care le consumăm pot avea, de asemenea, un impact, iar farmaciștii au avertizat că un ingredient dintr-o băutură populară ar putea cauza oamenii să sufere de migrene.

The Mirror raportează că îndulcitorii artificiali, inclusiv aspartamul, ar putea fi declanșatori potențiali pentru migrene, iar aceștia se găsesc în băuturi precum Diet Coke.

Citeste si:

Echipa de la Lloyd’s Pharmacy a efectuat un sondaj pe 500 de britanici, dintre care mulți au rămas șocați de ceea ce poate cauza migrenele. Ei le-au recomandat celor care suferă să bea apă în loc să opteze pentru băuturi carbogazoase îndulcite artificial atunci când le este sete, deoarece acest lucru prezintă un risc mult mai mic.

Un raport raportat că 89% dintre persoanele chestionate nu aveau idee că îndulcitorii artificiali ar putea declanșa migrene, ceea ce înseamnă că mulți dintre ei consumă această băutură, fără să-și dea seama că ar putea provoca o durere de cap puternică.

„Deși factorii declanșatori ai migrenelor pot varia foarte mult de la o persoană la alta, poate fi nevoie de unele încercări și erori pentru a determina alimentele responsabile, mai ales dacă nu știți despre alimentele și băuturile care ar putea fi problematic pentru tine”, a spus dr. Neel Patel, potrivit sursei citate.

Specialiștii recomandă un jurnal alimentar care te poate ajuta să identifici tiparele și declanșatorii migrenelor tale. Dacă bănuiești că anumite alimente duc la simptome, încearcă să le elimini din dietă pentru o perioadă pentru a vedea dacă se îmbunătățesc.

Mai mult, băutura poate ataca smalțul dinților după numai zece minute, iar corpul este păcălit să creadă că tocmai a procesat zahăr. După ce ai băut, s-ar putea să te trezești mai flămând și mai însetat decât înainte.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.