Sari la conținut

6 beneficii ale administrării unei lingurițe de ulei de măsline dimineața. Descoperă beneficiile incredibile asupra sănătății!

ulei de măsline dimineața

Bine ați venit în secolul al XXI-lea, unde dieta cu conținut scăzut de grăsimi este încet, dar sigur pe drum, pentru a face loc unei diete cu conținut ridicat de grăsimi, cu conținut scăzut de carbohidrați. De zeci de ani urmăm sfaturile defectuoase de a reduce aportul de grăsimi la un nivel minim, crescând în același timp cantitatea de zahăr din toate. Chiar și o marcă bine-cunoscută de macaroane și brânzeturi ambalate conține zahăr adăugat, lăsându-ne să ne întrebăm de ce ar putea fi necesară îndulcirea tăițeilor și a brânzei.

De ce este importantă grăsimea

Grăsimea este un macronutrient cu multe beneficii, dintre care unul este absorbția vitaminelor liposolubile A, D, E și K. Este, de asemenea, un element constitutiv al fiecărei membrane celulare din corp. Oferă energie, încetinește absorbția altor substanțe nutritive (astfel încât să vă simțiți plin mai mult după masă) și este necesar pentru o funcție sănătoasă a ficatului. În plus, să recunoaștem, grăsimea face ca gustul alimentelor să fie mai bun.

De asemenea, știați că creierul uman are mai mult de 50% grăsime? Creierul necesită grăsimi – și în special acizi grași esențiali – pentru o sănătate perfectă. Organismul nu sintetizează acizi grași esențiali, așa că trebuie să-i obțină dintr-o dietă sănătoasă.

Uleiul de măsline este cheia dietei mediteraneene

Nu este un secret faptul că sud-europenii care consumă o dietă mai mediteraneană, constând din legume, fructe, mult pește și mult ulei de măsline, au o speranță de viață mai mare, cu mai puține boli. În medie, italienii și spaniolii consumă aproximativ 13 litri de ulei de măsline de persoană pe an. În timp ce întreaga dietă joacă un rol important în cât de sănătoși sunt oamenii, se pare că utilizarea uleiului de măsline extravirgin este principalul factor care contribuie la longevitate și sănătate.

Într-un studiu publicat în 2013, cercetătorii au urmărit două grupuri de oameni timp de cinci ani. Un grup a consumat o dietă mediteraneană mai bogată în grăsimi, în timp ce celălalt a urmat o dietă cu conținut scăzut de grăsimi. Grupul cu grăsime mai mare a avut o incidență mult mai scăzută a bolilor de inimă, diabet și un succes mai bun cu pierderea în greutate.

Descoperă 6 beneficii ale administrării unei lingurițe de ulei de măsline dimineața

Ulei de măsline pentru reducerea inflamației

Uleiul de măsline extravirgin de înaltă calitate conține în jur de 30 de polifenoli care acționează ca antioxidanți și reduc inflamația în organism. Acizii grași mononesaturați din uleiul de măsline extravirgin ajută la creșterea colesterolului HDL („bun”) în timp ce scad colesterolul LDL („rău”). În plus, s-a dovedit că antioxidanții suplimentari reduc riscul bolilor de inimă.

Ulei de măsline pentru o piele mai fină și mai strălucitoare

Vecinii noștri europeni știu de multe secole de numeroasele beneficii ale uleiului de măsline – îl folosesc în interiorul corpului și în exterior! Pe piele, îl folosesc ca exfoliant amestecat într-un exfoliant de zahăr sau ca hidratant. Dar nu trebuie să ungeți ulei de măsline peste tot; consumul acestuia va oferi compuși anti-îmbătrânire cunoscuți, precum antioxidanți și vitamina E.

Ulei de măsline dimineața pentru slăbit

În Marea Mediterană, mulți oameni își încep ziua cu un sfert de cană de ulei de măsline. Acidul oleic din uleiul de măsline are un efect sățios. După cum s-a menționat mai sus, încetinește și absorbția altor substanțe nutritive, așa că vă veți simți plin mai mult timp și nu va trebui să ajungeți la gustarea cu zahăr de la mijlocul dimineții. Deși caloriile din uleiul de măsline pot fi ridicate, consumul global de calorii pe parcursul zilei va scădea atunci când nu vă este atât de foame.

Ulei de măsline pentru o vezică biliară sănătoasă

Consumul de ulei de măsline poate contribui la creșterea producției de sucuri pancreatice și bilă (care, de altfel, conferă cainii culoarea maro). Cu uleiul, riscul de calculi biliari scade și bila este importantă pentru descompunerea grăsimilor, astfel încât acestea să poată fi absorbite în peretele intestinal.

Ulei de măsline dimineața pentru sănătatea colonului

Polifenolii din uleiul de măsline extravirgin acționează ca antioxidanți pentru a scăpa organismul de radicalii liberi care altfel ar afecta celulele sau chiar ar duce la cancer. Un studiu a constatat că consumul de ulei de măsline a inhibat cancerul de colon în diferite stadii ale bolii. Deci, de ce nu îl folosiți pentru a lupta împotriva cancerului pentru început? Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să treceți peste acele colonoscopii recomandate după vârsta de 50 de ani, dar continuați și adăugați ulei de măsline la regimul zilnic ca măsură preventivă.

Ulei de măsline pentru a gestiona nivelul zahărului din sânge

Uleiul de măsline are capacitatea de a menține nivelul de zahăr din sânge scăzut. Într-un studiu, nivelul zahărului din sânge a rămas mai scăzut la cei care și-au mâncat masa cu ulei de măsline, comparativ cu un grup de oameni care au mâncat o masă făcută cu ulei de porumb. Acest lucru are sens, deoarece porumbul este un amidon și are capacitatea de a crește nivelul zahărului din sânge mult mai mult decât măslinele.

Cum să-ți începi ziua cu ulei de măsline

Cu toate aceste discuții despre marile beneficii ale uleiului de măsline, să vorbim despre cum să îl luați. Știm, bineînțeles, că poate fi un pic dificil să-ți începi ziua cu o întreagă ceașcă de ulei de măsline pe stomacul gol, la prima oră dimineața. De fapt, dacă uleiul este consumat în cantități mari, acesta poate supăra de fapt stomacul care nu este obișnuit cu el. Iată câteva alte modalități de a face acest lucru.

În primul rând, începeți cu o lingură și creșteți cantitatea în timp. O altă opțiune este de a amesteca uleiul de măsline într-un blender cu o ceașcă de apă caldă și sucul de lămâie. Îl face mult mai plăcut, iar sucul de lămâie va ajuta la digestia mai ușoară a uleiului. În plus, sucul de lămâie a fost legat de funcția hepatică îmbunătățită. Un ficat sănătos produce mai multă bilă, care la rândul său este necesară pentru descompunerea corectă a grăsimilor (și uleiurilor) din intestinul subțire.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel