Sari la conținut

Ești stresat? Dieta mediteraneană poate ajuta la reducerea efectelor stresului asupra sănătății

Dieta mediteraneană
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Dieta mediteraneană, secretul longevității

Dieta mediteraneană: Alimentele joacă un rol important în construirea unui stil de viață sănătos. O dietă bine echilibrată cu fiecare nutrient esențial poate face minuni pentru sănătatea noastră generală.

În această lume competitivă cu ritm rapid, stresul este unul dintre factorii majori care afectează viața umană de pe glob. Este, de fapt, una dintre preocupările majore cu care ne confruntăm cu toții.

Stresul nu numai că are un impact negativ asupra vieții personale și profesionale, dar duce și la riscuri grave pentru sănătate, inclusiv boli de inimă, obezitate, diabet și multe altele. Prin urmare, experții din întreaga lume sugerează că yoga, meditația și un stil de viață sănătos, în general, aduc un echilibru în viață și asigură echilibrul minții și a corpului.

Un nou studiu a constatat că dieta mediteraneană poate ajuta la reducerea stresului și la promovarea îmbătrânirii sănătoase. A fost un studiu realizat de cercetători de la Școala de Medicină Wake Forest, parte a Wake Forest Baptist Health. Constatările au fost publicate în revista Neurobiology of Stress.

„Este foarte dificil să controlăm sau să reducem factorii de stres în viața noastră”, a declarat Dr. Carol A. Shively, Profesor de patologie și medicină comparată la Școala de Medicină Wake Forest și investigator principal al studiului.

„Dar știm că ne putem controla dieta, iar studiile observaționale anterioare au sugerat că stresul perceput mai mic este asociat cu un consum ridicat de fructe și legume”, a adăugat Shively.

În urma experimentelor efectuate, Shively a sugerat că dieta mediteraneană poate contribui la furnizarea unei soluții relativ simple și rentabile la stresul psihologic prin care trec zilnic ființele umane. De asemenea, poate reduce riscul impactului său negativ asupra sănătății.

Iată 7 tipuri de ingrediente alimentare care sunt indispensabile în dieta mediteraneană:

-legume

-fructe

-cereale integrale

-fasole

-nuci

-seminte

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel