Sari la conținut

Ulei de măsline sau de floarea-soarelui? Mihaela Bilic: Atenție mare la exces! E un pericol

uleiul care scade colesterolul
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Mihaela Bilic, medic nutriționist, a comparat ulei de măsline cu cel de floarea soarelui. Concluzia este una simplă: din punct de vedere caloric sunt identice!

Ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui?

Din punct de vedere caloric sunt identice: 100 de calorii pe lingură. Din punct de vedere conținut de acizi grași, aici avem acizi grași esențiali Omega 9 – adică acidul oleic, aici avem Omega 6.

Sunt esențiali pentru că organismul nu-i poate produce, trebuie aduși prin alimentație. Și da, Omega 9 este antiinflamator, pe când Omega 6 este proinflamator.

Deci atenție mare la excesul de ulei de floarea soarelui, și pentru siluetă, și pentru sănătate, e un pericol.

Din punct de vedere prăjeală/încălzire, cel de măsline este foarte stabil, nu schimbă gustul mâncării pe care o prăjim în el. Pe când cel de floarea-soarelui este neutru și suficient de ieftin cât să nu ne doară sufletul dacă îl aruncăm după fiecare prăjeală”, a spus Mihaela Bilic în video postat pe contul său de socializare.

În ceea ce privește efectul celor două uleiuri asupra siluetei, impactul este același, în mod egal, în timp ce sănătatea este afectată mai mult de cel de floarea soarelui.

De altfel, nutriționistul are și un sfat pentru cei care o urmăresc: să alterneze cele două tipuri de ulei, ”pentru că nu există bun și rău, amândouă trebuie consumate cu măsură”, a spus Mihaela Bilic pe Facebook.

Sursa foto: Facebook Mihaela Bilic

Aliment minune pentru topirea grăsimii

Potrivit medicului nutriționist, te ajută să topești kilogramele repede, iar slăbitul este aproape dublu dacă alegi să ții cont de acest aspect.

Super-alimentul pe care trebuie să îl consumi în dietă. „Cu iaurt se slăbește cel mai mult/repede/bine/tare

Nu mai e niciun dubiu, când mănânci puțin slăbești! Dar dacă respectivul “puțin” conține produse lactate, slăbitul este aproape dublu.

Mihaela Bilic: Dovada o face studiul Zemel realizat pe 3 grupuri de pacienți obezi

Dovada o face studiul Zemel realizat pe 3 grupuri de pacienți obezi care au urmat un regim hipocaloric timp de 24 săptămâni. Aceștia au consumat zilnic 500 calorii, însă diferența dintre diete o făcea aportul de calciu:

-500mg calciu pentru primul grup

-1300mg calciu provenit din suplimente pentru al doilea grup

-1300mg calciu provenit din produse lactate pentru al treilea grup

Mihaela Bilic: Topirea grăsimii abdominale a fost și ea spectaculoasă

Rezultate: pierderea în greutate a fost de 6,6 kg în primul grup, 8,6 kg în al doilea grup și 11,1 kg în al treilea grup.
Topirea grăsimii abdominale a fost și ea spectaculoasă în rândul pacienților care au consumat produse lactate, a dispărut 66% din grăsimea de pe burtă (față de 19% pentru dieta cu puțin calciu și 50% în cazul suplimentelor de calciu).

Explicația: pe lângă aportul de calciu și vitamina D care au un rol crucial în reglarea arderilor, lactatele conțin și alte substanțe benefice pentru slăbit (acizi grași cu lanț scurt, aminoacizi care dau sațietate etc). Până și laptele din cafeaua cu lapte contează când vrem să ne protejăm silueta”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de socializare.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: