Sari la conținut

Pepenele: roșu sau galben? Mihaela Bilic: Învinge, e mai puțin PERICULOS

fructul care crește colesterolul
Sursă FOTO: Unsplash
Pepenele consumat în exces, un pericol pentru cei cu nivelul mare de colesterol

Diferența dintre pepenele roșu și galben. Pepenele verde este unul dintre fructele preferate ale verii pentru mulți, deoarece conține un procent ridicat de apă, care va atenua senzația de temperatură ridicată, fiind grozav pentru hidratare. În plus, aduce o varietate de nutrienți benefici pentru sanatate.

Deci, pepenele galben este diferit de cel rosu ca valoare nutritiva? Care este diferența dintre pepenele roșu și galben? Aflăm de la Mihaela Bilic, medic nutriționist.

Pepene roșu sau galben? Depinde…de cantitate

Indiferent de culoare pepenele rămâne fructul vedetă al verii, zemos și răcoritor, greu îi poți rezista! Dacă ar fi să comparăm culorile, avem avantaje de fiecare parte:

– pepenele roșu conține licopen, un pigment cu efect de protecție a pielii împotriva razelor ultraviolete
– pepenele galben conține betacaroten, un precursor de vitamina A cu efect de protecție a pielii împotriva îmbătrânirii”, a scris Mihaela Bilic pe pagina de Instagram.

Pepene galben sau pepene roșu. Care învinge

Pepenele: roșu sau galben? „Până aici suntem la egalitate.

– La conținutul de potasiu, mineral care ajută la eliminarea retenției de lichide din organism, pepenele galben e câștigător cu aproximativ 300 mg/100g, adică dublu față de cel roșu.

– Și la conținutul de fibre tot pepenele galben învinge cu 1 g%, față de 0,3g pentru cel roșu. Tocmai aceste fibre împiedică absorția rapidă a zahărului din pepenele galben, ceea ce-l face mai puțin periculos pentru siluetă- acolo unde ambele culori au aprox 7 g fructoză și în jur de 35 calorii/100g.

Roșu sau galben, nu uitați că pepenele se mănâncă cu felia, chiar dacă conține peste 90% apă.

P. S. Dacă vă place pepenele roșu cu telemea, vă ofer și un argument nutrițional pentru această combinație dulce-sărată: licopenul este liposolubil, deci are nevoie de un strop de grăsime ca să fie asimilat- și grăsime mai bună ca în brânză nu există!”, a completat medicul nutriționist pe Instagram.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.