vineri, august 7, 2020

Cânepa este o plantă minune, spun cunoscătorii. Uleiul din seminte de canepa este unicul ulei vegetal care contine raportul ideal 3:1 intre acizii grasi esentiali omega 6 si 3, vitali pentru sănătate, pe care însă organismul uman nu-i poate produce singur şi trebuie să îi preia din alimentaţie.

Potrivit specialiştilor, persoanele care consumă zilnic între două şi patru capsule sau o lingură de ulei de cânepă vor avea mai puţine probleme cardiovasculare datorită reducerii nivelului de colesterol şi îşi pot trata boli ale pielii precum eczemele sau psoriazisul.

Citește și:

De asemenea, acest ulei contribuie la dezvoltarea creierului copiilor, la menţinerea echilibrului hormonal, este un antiinflamator, antiartritic şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar. Seminţele de cânepă conţin acizi graşi, antioxidanţi, vitamine, minerale, fibre şi aminoacizi.

Uleiul din seminte de canepa este unicul ulei vegetal care contine raportul ideal 3:1 intre acizii grasi esentiali omega 6 & 3

Citește și:

Beneficiile uleiului de canepa pentru piele

  • Produsele de ingrijire corporala ce contin ulei din seminte de canepa pot reduce disconfortul pielii prin calmarea si reconditionarea pielii uscate sau deteriorate si ajuta la cresterea elasticitatii membranei, sustinand totodata capacitatea de mentinere a apei in tesuturi.
  • Uleiul de canepa reface eficient stratul hidrolipid al pielii, calmand-o si hidratand-o dupa baie; lotiunea este absorbita usor, fara sa lase in urma pete de grasime si fara sa incarce porii.
  • Uleiul furnizeaza acizii grasi necesari în mentinerea sanatatii si a flexibilitatii membranelor celulare, avand proprietati antivirale, antifungice si antibacteriale. Studiile clinice arata ca acizii grasi esentiali pot da rezultate bune în tratarea unor afectiuni alergice cronice si inflamatorii, de tipul eczeme si psoriazis.
  • Uleiul de cânepă fiind revitalizant, regenerant si foarte nutritiv, intrebuințarea lui este benefică pentru a hidrata scalpul pentru a preveni căderea părului, folosit regulat, uleiul de cânepă hrănește în profunzime și netezește părul, oferindu-i elasticitate și volum.

Citește și:

Rezultate dovedite stiintific

Potrivit unui studiu realizat in Finlanda in anul 2005, uleiul de canepa este extrem de util in tratarea dermatitei atopice, o afectiune cutanata inflamatorie, care se manifesta printr-o senzatie intensa de mancarime.

Cercetarea condusa de catre cercetatorul J. Callaway si publicata ulterior in “Journal of Dermatological Treatment” (2005) a confirmat banuielile cu privire la beneficiile deosebite pe care uleiul de canepa le aduce pielii, atunci cand este utilizat in mod regulat in ritualul zilnic de ingrijire.

Esantionul a fost format din 20 de subiecti care au folosit zilnic uleiul de canepa, si niciunul dintre ei nu a experimentat efecte negative sau reactii adverse in timpul sau dupa incheierea cercetarii. Participantii la studiu au raportat statistic scaderi semnificative in gradul de uscare al pielii, ameliorarea mancarimii si utilizarea redusa a tratamentului medicamentos dupa folosirea uleiului din seminte de canepa. Explicatia este ca acesta se tranforma intr-o bariera functionala, care mentine umiditatea si limiteaza pierderea de apa, hidratand in acelasi timp pielea.

*Acest articol are caracter informativ și nu înlocuiește consultul medical de specialitate.

Parteneri