Sari la conținut

Uleiul de cocos, eficient în tratarea Alzheimerului?

Prin procesarea uleiului de cocos este produsă un tip de grăsime denumită acid caprilic, pe care organismul îl transformă în substanțe denumite corpuri cetonice.

Corpurile cetonice au rolul de a furniza hrana și energia necesară creierului când nivelul glucozei din sânge este scăzut, cum este cazul pacienților cu Alzheimer.

Când nivelul glucozei din sânge este scăzut, creierul descompune grăsimi pentru a genera corpuri cetonice – ca sursă alternativă de energie. Această energie este indispensabilă pentru supraviețuirea celulelor nervoase și pentru activitatea sinaptică ce stă la baza proceselor de învățare și memorare.

Momentan, cercetătorii de la Universitatea  South Florida Health Byrd Alzheimer’s Institute studiază efectele uleiului de cocos asupra unui mic grup de pacineți cu Alzheimer, însă deocadată nu au găsit dovezi care să susțină că uleiul de cocos poate vindeca Alzheimerul.

”E posibil să aibă un efect benefic dar nu suntem singuri încă”, a spus experul Chris Kilham. Există personae care susțin că starea partenerilor lor bolnavi de Alzheimer s-a îmbunătățit după ce au înceeput să ia ulei de cocos, însă nu există dovzi științifice care să susțină această teorie și nu vrem să dăm false speranțe”, a adăugat Kilham.

În present nu există leac pentru Alzheimer, însă există anumite tratamente care îmbunătățesc calitatea vieții bolnavului.

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel