marți, august 3, 2021

Uleiul de pește este unul dintre cele mai recomandate suplimente alimentare, mai ales în cazul copiilor. Și noi, pe vremea când eram mici, părinții ne obligau să luăm ulei de pește. Care sunt beneficiile

pe care acesta le aduce sănătății și de ce medicii îl recomandă poți afla din articolul pe care ți l-am pregătit.

O serie de studii au arătat că printre beneficiile uleiului de pește regăsim îngrijirea pielii mai ales dacă există un diagnostic de psoriazis sau de acnee la adolescenți, creșterea capacității de apărare a organismului. De asemenea, uleiul de pește aduce beneficii celor care au artrită, diabet zaharat, colesterolul mărit, tulburări de vedere, ulcer, anxietate, depresie, anumite boli cardiovasculare. În plus, este aliatul celor care vor să aibă o sarcină sănătoasă sau doamnelor

care vor să câștige bătălia cu kilogramele suplimentare.

Uleiul de pește conține acizi grași omega-3 esențiali, cum ar fi acidul docosahexaenoic (DHA) și acidul eicosapentaenoic (EPA), de aceea fiind și benefic sănătății organismului.

De exemplu, experții de la American Heart Association au făcut unele studii clinice și au arătat că acizii grași Omega-3 sunt foarte buni pentru că reușesc să reducă incidența bolilor de inimă. În plus, scad nivelul colesterolului rău – LDH și cresc nivelul colesterolului bun – HDL. Mai mult, se pare că uleiul de pește poate să prevină acumularea

în exces a trigliceridelor, de aceea se și crede că acesta ar contribui la prevenirea formării aterosclerozei în cazul bolnavilor cu boli coronariene. Nu în ultimul rând, uleiul de pește contribuie la reducerea tensiunii arteriale.

Totodată, specialiștii susțin că tipurile de Omega -3 care se găsesc în uleiul de pește au beneficii mai mari pentru sănătate decât Omega-3 care se găsește în anumite plante. Explicația este aceea că principalele Omega-3 din uleiurile de pește sunt acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA), în timp ce Omega-3 în sursele de plante este acidul

alfa-linolenic (ALA). Și chiar dacă ALA este un acid gras esențial, celelalte două aduc mai multe beneficii sănătății.

Iată ce beneficii aduce consumul de ulei de pește:

  • Acizii grași Omega-3 sunt esențiali pentru funcționarea normală a creierului. Mai mult, se pare că ar putea să prevină apariția unor tulburări de natură psihică. De asemenea, poate reduce simptomele specifice tulburării bipolare.
  • Contribuie la scăderea în greutate. Sunt studii care arată că suplimentele de ulei de pește alături de un regim alimentar echilibrat și de exerciții fizice te pot ajuta să slăbești.
  • Reduce

    procesul inflamator. Uleiul de pește are proprietăți antiinflamatoare iar acestea pot ajuta la tratarea afecțiunilor care implică inflamația cronică. În plus, ajută la ameliorarea durerilor specifice artritei reumatoide.

  • Crește rezistența organismului în fața infecțiilor, a virușilor. Mai mult, uleiul de pește are și rolul de a echilibra sistemul imunitar.

Ultimele stiri

Parteneri