Sari la conținut

Uleiul de prăjit și dieta. Cât de mult influențează acesta greutatea corporală? Specialist: „Puțini știu că uleiul de prăjit nu poate…”

Uleiul este de nelipsit în bucătăria noastră. Fie că îl adăugăm în salate sau îl folosim pentru prăjit, uleiul este un aliment de bază. Cu toate acestea, există o multitudine de controverse asupra utilizării sale. Acesta poate afecta atât sănătatea, în cantități excesive, cât și…silueta!

Indiferent de tipul de ulei, o singură linguriță conține zeci de calorii. Pentru o imagine mai clară, 100 de grame de ulei conțin peste 850 de calorii. Astfel, nu este foarte prietenos cu silueta noastră, mai ales dacă urmăm o dietă pentru slăbit.

Uleiul poate ascunde multe calorii. De aceea, data viitoare când vrei să mănânci o salată plină de legume hrănitoare, sărace în calorii, dar care conține ulei… mai gândește-te o dată câte calorii vei ingera, de fapt!

Cum eviți caloriile din ulei, dacă ții dietă?

Anumite preparate, precum șnitțelele, sunt evitate atunci când ținem dietă. Care este motivul? Știm că sunt bogate în calorii, tocmai din cauza uleiului în care sunt prăjite. Totuși..puțini știu că uleiul este absorbit numai de carbohidrați, regăsiți în invelișul șnițelelor.

Citeste si:

Carnea, însă, nu poate absorbi uleiul.

Mihaela Bilic, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare cum putem mânca șnițele, deși suntem la dietă.

„Ce facem cu șnițelul când suntem la dietă? Îl mâncăm fără “cămășuță”.

Tuturor ne plac șnițelul și pané-urile…cu cât mai crocante, cu atât mai bine! Dar puțini știu că uleiul de prăjit nu poate intra în carne/pește.

Cine absoarbe uleiul ca un burete? Carbohidrații, adică cartofii, făina și/sau pesmetul folosiți la învelișul delicios de la șnițel/produse pané. Avantajul este că îndepărtând crusta crocantă, orice șnițel devine o banală bucată de carne, bogată în proteine și săracă în grăsimi/carbohidrați.

Prin prăjire carnea și peștele mai degrabă pierd din grăsimea pe care o conțin, iar uleiul nu se poate infiltra printre fibrele de proteine. Este suficient să adăugăm făină, pesmet sau mălai în compoziție și conținutul caloric crește spectaculos.

Vreți ca șnițelul sau pané-urile să nu vă afecteze silueta? Atunci “dezbrăcați-le” de cămășuța rumenă și delicioasă!” scrie nutriționistul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.