Sari la conținut

Uleiuri esențiale pentru depresie și anxietate. Aduc pace și armonie

Uleiuri esențiale pentru depresie și anxietate. Aduc pace și armonie

Stresul, oboseala cronică, anxietatea și depresia sunt tulburări psihologice și emoționale care afectează din ce în ce mai multe persoane. A devenit evident faptul că modul de viață din acest secol al vitezei ne depărtează tot mai mult de natură și ne predispune acestor tipuri de tulburări pshihologice. Aceste afectiuni nu se exclud, ci din contra, unele pot fi simptomele celorlalte sau pot degenera si evolua de la o afectiune la alta.

Anxietatea și depresia sunt bătălii dură, pe care trebuie să le dăm zi de zi. Tocmai de aceea, trebuie să alegem și o soluție naturală, precum un ulei esențial, ca să o combatem.

Într-un studiu din anul 2014, realizat de „American College of Healthcare Sciences”, conform soilromania.ro, s-a recurs la un număr de 58 de pacienți. acestora li s-a făcut un masaj pe mâini, o dată pe săptămână, cu un blend de uleiuri, cu diluție 1,5, în care se afla și uleiul de migdale dulci.

Blend-ul cuprindea și cantități egale din ulei esențial de bergamotă, de Frankincense și de lavandă. Toți pacienții care au avut parte de masaj aromaterapeutic au avut de-a face mai puțin cu durerea și depresia. În acest mod, s-a ajuns la concluzia că masajul cu uleiuri esențiale este mai eficient pentru managementul durerii și depresiei decât un simplu masaj.

Uleiuri esențiale pentru depresie și anxietate

Uleiul esențial de bergamotă

Acest ulei esential elibereaza tensiunea, functioneaza precum un antidepresiv si are efecte sedative. Totodata, acesta are efecte pozitive asupra moralului persoanelor care sufera de cancer in faza terminala.

Uleiul esențial de lavandină

Lavandina este eficienta in reducerea anxietatii la pacientii care urmeaza sa intre in operatie.

Uleiul esențial de ylang ylang 

Uleiul acesta are efecte calmante, sporeste curajul, optimismul si inlatura senzatia de teama. Totodata, uleiul esential de ylang ylang s-a dovedit eficient si in tratarea insomniilor.

Un studiu facut de catre cercetatorii coreeni a dovedit ca uleiul esential de ylang ylang, folosit zilnic in combinatie cu cel de bergamota si cu uleiul de lavanda, pret de 4 saptamani, reduce stresul prin reglarea nivelului de cortizol (n.r. hormonul stresului).

Uleiul esentțal de lavandă

Este unul dintre cele mai comune uleiuri esentiale si are o multime de efecte benefice, printre care si inducerea relaxarii. Efectele anxiolitice ale lavandei au fost dovedite in nenumarate randuri de catre specialisti, care au facut o serie de studii pe aceasta tema. Lavanda induce calmul, imbunatateste somnul, previne atacurile de panica si detensioneaza corpul.

Uleiul esențial de portocale

Uuleiul esential de portocale are efecte sedative care te ajuta sa te relaxezi. Furia si anxietatea sunt estompate de acest ulei. De asemenea, acest ulei imbunatateste starea de spirit.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: