luni, septembrie 26, 2022

Sicriul REGINEI, drapat în Standardul Regal al Scoției, a părăsit Castelul Balmoral, casa Majestății Sale din Highlands Scoția, pentru a începe o călătorie de șase ore către Edinburgh.

Ultima călătorie a  Reginei Elisabeta a început duminică cu o durată de șase ore de la Balmoral la Edinburgh, în timp ce mulțimile s-au adunat pe drumuri pentru a-i aduce un omagiu monarhului în primul dintr-o serie de evenimente solemne care  conduc la înmormântarea ei pe 19 septembrie.

Te-ar mai interesa: Inflamarea vaselor de sange de la nivelul creierul...

Potrivit BBC, Regina a fost depusă într-un sicriu de stejar în sala de bal a Castelului Balmoral.

Coroana de pe sicriu este formată din flori de la moșia Balmoral, inclusiv mazăre dulce – una dintre florile preferate ale Reginei – dhalias, phlox, erica albă și brad de pin.

La scurt timp, mașina funerară a ieșit de la porțile orașului Balmoral pentru a se îndrepta spre capitala Scoției. Regina a murit la reședința ei de vară, joi, la vârsta de 96 de ani, după o domnie de 70 de ani pe tron.

Moartea ei a atras lacrimi, tristețe și tributuri calde, nu doar din partea familiei apropiate a reginei și a multor din Marea Britanie, ci și din întreaga lume – reflectând prezența ei pe scena mondială timp de șapte decenii.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre derapajele lui Meghan. Era „o nasc...

Funeraliile de înmormântare ale Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey. Cronologic, cortegiul a părăsit Castelul Balmoral, duminică, 11 septembrie cu destinația Scoția, Edinburgh unde va trece pe lângă parlamentul scoțian, după care va ajunge la Palatul Holyroodhouse, unde va rămâne peste noapte.

Luni după-amiază, sicriul cu trupul neînsuflețit al Reginei va fi dus la Catedrala St. Giles, însoţit de membri ai Familiei Regale. Va avea loc o slujbă, după care sicriul va rămâne în catedrală 24 de ore, pentru ca oamenii să-şi poată aduce omagiul.

Te-ar mai interesa: Ce efecte are schimbarea bruscă a temperaturilor. ...

Marți, Prinţesa Anne va însoţi sicriul mamei sale în timp ce acesta este dus la Londra. Sicriul Reginei va fi transferat de la Aeroportul Edinburgh la Palatul Buckingham, iar miercuri după-amiază, va fi dus la Westminster Hall.

Începând de joi și până la înmormântare, 19 septembrie, timp de patru zile, britanicii îşi vor putea lua rămas bun de la Regină.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private