Sari la conținut

Un anumit tip de brânză, aliment sau otrava? Ce conține micul dejun preferat de mulți români? VIDEO

Un anumit tip de brânză, aliment sau otrava? Experții spun că lactatele și brânzeturile nu trebuie să lipsească din alimentație. Ne aduc aportul necesar de calciu, ajută la slăbit și protejează dinții. Cu toate acestea, un anumit tip de brânză, ne face mai mult rău decât bine.

Un astfel de exemplu este branza topita, considerata de specialisti o adevarata otrava pentru organism.

Brânza topită este plină de E-uri, apă şi grăsimi

Brânza topită feliată din comerț ar trebui sa fie ultima alegere a noastră, pentru că pe cât este de gustoasă, pe atât este de nesănătoasă. Mai direct, este plină de E-uri, apă şi grăsimi, aproximativ 40%. Iar motivul pentru care nu arde sau că nu se topește ca altă brânză adevărată a fost explicat de producător de multe ori.

De ce este atat de nociva branza preferata in special de cei mici?

Un clip video de pe canalul de Youtube a stârnit multe reacţii negative la adresa celui mai apetisant tip de brânză.

O felie de brânză topită a fost arsă cu bricheta, persoana care realiza experimentul a observat că aceasta nu se topeşte, ci doar se înnegrește şi se întărește, asemenea plasticului.

Aruncând o privire pe lista de ingrediente conţinute de feliile de brânză topită ale unui brand cunoscut, se poate constata că este destul de dubioasă compoziția sa.

Ce fel de lapte a fost folosit la fabricarea produsului?

Pe listă se află lapte, zer, proteine din lapte concentrat, grăsimi din lapte, fosfat de calciu, sare, citrat de sodiu, concentrat proteic din zer, acid sorbic, enzime, extract de paprika şi vitamina D3. O mare eroare constă în faptul că brandul respectiv omite să precizeze cumpărătorului ce fel de lapte a fost folosit la fabricarea produsului, deoarece există lapte integral, lapte cu 2% grăsime, degresat etc.

Sărurile de topire sunt difosfaţii de calciu (E 450), polifosfatul calcic (E 452), fosfaţii de sodiu (E 339), citrații potasici (E 332), citrații sodici (E 331) si citrații de calciu (E 333).

Apoi, alte ingrediente care atrag atenţia nutriţioniştilor sunt proteinele din lapte concentrat, care sunt definite că un tip de lapte foarte ieftin, obţinut prin diverse proceduri chimice şi de filtrare. Astfel, rezultă caseina, care este utilizată pentru a lega compoziţia dar şi ca adeziv în industria maselor plastice. Acidul sorbic este un alt ingredient care nu are ce caută într-un produs alimentar, informează Realitatea Pus.

În video veţi vedea cum a încercat să ardă kraft american cheese

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel