sâmbătă, mai 21, 2022

Un băiat de 13 ani, din Ucraina, salvat la Spitalul Marie Curie, după o operație complexă de 8 ore. E al treilea copil ucrainean operat în această unitate.

Succes răsunător al medicilor de la Spitalul Marie Curie din capitală! Într-o intervenţie chirurgicală care a durat opt ore, medicul Dr. Tammam Youssef, cardio-chirurg pediatric, a salvat viața unui băiat de 13 ani, din Ucraina.

Un băiat de 13 ani, din Ucraina, salvat la Spitalul Marie Curie, după o operație complexă de 8 ore

Youssef a schimbat valva aortică cu una mecanică astfel încât să nu mai fie necesar ca pacientul să fie operat din nou, pentru că există un risc foarte mare, din cauza malformaţiei pe care o are copilul, de rupere a inimii de fiecare dată când i se deschide sternul.

Te-ar mai interesa: Premieră medicală! Pacienții cu traumatisme cranio...

„Copilul, la o lună, a avut o malformaţie congenitală foarte complexă, erau vasele inversate şi a fost făcută corecţia acestui tip de malformaţie în mod bun, dar din cauza acestei malformaţii, inima nu este ca o inimă normală, pe care poţi să faci operaţia uşor.

În schimb, a avut o altă problemă: când se face a doua operaţie, inima se lipeşte la stern şi este mare risc, când deschizi sternul, să rupi inima şi trebuie să fie atenţie foarte mare şi precauţie, emoţie mare înainte să se deschidă sternul. Nu poţi să faci o operaţie normală pe care ar trebui să o faci să zicem sau să ai alte variante.

Te-ar mai interesa: Remedii naturiste pentru diabetul de tip 2...

Trebuie să faci în aşa fel încât să faci cea mai bună operaţie, care durează cel mai mult, să nu mai aibe nevoie să fie operat altă dată.

8 ore a durat operaţia. Toate patologiile complexe, toate operaţiile complexe durează 6, 8, 9 ore, uneori se rămâne în sală şi 20 de ore”, a explicat medicul, potrivit news.ro.

E al treilea copil ucrainean operat în această unitate

Copiii ucrainieni cu probleme cardiologice grave sunt salvaţi atât în România, precum și în alte țări, precum Italia sau Polonia, într-o reţea, cu ajutorul unor mari asociaţii de profil din lume. Copiii români cu probleme cardiologice grave sunt în continuare salvaţi la Marie Curie cu ajutorul medicilor de la Clinica San Donato din Italia.

Te-ar mai interesa: Efectele secundare surprinzătoare ale consumului d...

„Aproape nu ştiu nimic despre copil, a ajuns la noi prin European Heart Association, care ni l-a trimis în colaborare cu Asociaţia Bambini Cardiopatici nel Mondo, profesorul Frigiola, Prof. Ferrara şi un alt coleg din Polonia, am creat un network (reţea) în aşa fel încât să operăm copiii ucraineni în România, în Italia şi în Polonia, depinde de disponibilitate.

Într-o săptămână, copilul, cu voia lui Dumnezeu, se duce acasă fără niciun fel de problemă. Au fost oaspeţi la Asociaţia Blondie, cred că după operaţie se vor întoarce acasă la ei.

Te-ar mai interesa: Beneficiile secrete pentru sănătate ale orezului a...

Avem şi urgenţele noastre, nu sunt multe, se împart, se decide, facem o şedinţă şi decidem fiecare copil unde se duce şi cine să-l opereze”, a precizat pentru News.ro Dr. Tammam Youssef.

Un alt copil din Ucraina a ajuns marţea trecută la Clinica San Donato din Italia, unde a fost operat pe cord. Intervenţia chirurgicală s-a desfăşurat fără probleme.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private