Sari la conținut

Un bărbat a luat 40.000 de pastile super cunoscute care te pot ucide. A avut simptomele îngrozitoare

tratament
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Tratament eficient pentru cancerul de prostata

Un bărbat a luat 40.000 de pastile super cunoscute care te pot ucide. A avut simptomele îngrozitoare. Află povestea șocantă a unui bărbat al cărui caz este cunoscut ca fiind „cel mai mare consum de pastile înregistrat în istorie.”â

A experimentat simptome oribile

Povestea unui bărbat care a luat cele mai multe pastile de ecstasy pe care le-a luat cineva vreodată, în timp ce a experimentat simptome oribile, face înconjurul internetului, care îl bântuie și în prezent.

Pentru cei care nu știu, drogul ecstasy, cunoscut și sub numele de MDMA, este denumirea chimică prescurtată pentru drogul psihoactiv sintetic. Drogul poate fi consumat sub formă de pulbere sau de cristale.

Reacția pe termen scurt la consumul de MDMA poate varia de la o persoană la alta, dar, în general, poate provoca lărgirea ochilor, o senzație de furnicături, înăsprirea mușchilor maxilarului, creșterea temperaturii corpului și creșterea ritmului cardiac.

„Cel mai mare consum de MDMA înregistrat în istorie”

Cu toate acestea, un pacient, al cărui caz este cunoscut ca fiind „cel mai mare consum de MDMA înregistrat în istorie”, a consumat aproximativ 40.000 de comprimate între 21 și 30 de ani.

Pacientul a luat atât de multe pastile de-a lungul vieții sale, încât spune că încă este afectat de consumul de substanțe interzise, în ciuda faptului că nu le mai consumase de luni de zile.

Simptomele sale au variat de la pupile dilatate, la atacuri de panică severe, anxietate recurentă, depresie, rigiditate musculară.

Dar, potrivit experților, consumul excesiv al oricărui drog, legal sau ilegal, poate duce la probleme serioase de sănătate.

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Gabriela Firea a prezentat, într-o postare pe Facebook, câteva date statistice privind consumul de droguri în România.

Cifrele oficiale sunt alarmante. Indică 1,2 milioane de consumatori ocazionali sau dependenți la nivel național, însă în realitate numărul acestora este mult mai mare.

Peste 16% dintre tineri au consumat măcar o dată droguri sau consumă ocazional. În Capitală, unul din patru bucureşteni între 12 şi 65 de ani a încercat măcar o dată stupefiante.

Riscurile la care se expun tinerii

„Trebuie să-i facem pe tineri să înțeleagă riscurile la care se expun și cum li se poate schimba viața pentru totdeauna“, a scris Gabriela Firea, fără a da însă nici o informație concretă în ce fel se va implica ministerul pe care îl conduce pentru a preveni consumul de droguri în rândul tinerilor.

Amintim că, la Câmpina a avut loc o întâlnire între reprezentanți ai Poliției, ai Agenției Naționale Antidrog, ai conducerilor liceelor din localitate, ai unor organizații neguvernamentale, precum și reprezentanți ai comitetelor de părinți, unde s-a discutat despre prevenirea consumului de droguri în rândul minorilor.

Pentru responsabilizarea părinților, a fost avansată mai întâi propunerea „să se solicite acordul părinților pentru teste inopinate în școli“. S-a căzut însă de acord asupra variantei „să se dea teste părinților acasă, pentru a-și testa copiii“.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel