Sari la conținut

Un bărbat de 35 de ani, a primit un diagnostic devastator de cancer după ce a suferit de simptome „invalidante”

Sursă foto: Matthew Collins / Express
Matthew Collins alături de un prieten

Matthew Collins a fost diagnosticat cu un cancer la creier incurabil și acum se confruntă cu un prognostic slab de supraviețuire.

Matthew Collins, în vârstă de 35 de ani, a împărtășit simptomele „invalidante” care au condus la un diagnostic devastator de cancer.

Pentru cea mai mare parte a vieții sale de adult, Matthew, din Țara Galilor de Sud, a suferit de depresie și anxietate „invalidantă”.

El nu s-a gândit prea mult la aceste aspecte și le-a pus pe seama unei stări de spirit provocate de rutina zilnică.

Pe măsură ce anii au trecut, sănătatea sa mintală a continuat să se deterioreze, ceea ce l-a determinat pe bărbatul de 35 de ani să se sinucidă, dar dragostea lui pentru părinții l-a împiedicat să își ducă planul la bun sfârșit.

El a scris pe blogul său: „Acum știu cu ce mă confrunt. M-a ajutat în acest proces vecinul meu de la etajul 3 care îmi  activa diverse traume emoționale”

Matthew a fost în cele din urmă diagnosticat cu un tip de tumoră cerebrală cu creștere rapidă, cunoscută sub numele de Glioblastom.

El a spus: „Se pare că vechea tumoare probabil a stat acolo latentă  ani de zile, apăsând pe partea creierului meu unde sunt stocate personalitatea, emoția și memoria. M-a orchestrat în tăcere și m-a consumat în fundal, mi-a deformat și mi-a schimbat perspectiva asupra vieții, făcându-mă să pun la îndoială tot ce aveam de bine.

Tumora m-a făcut să-mi pun la îndoială stima de sine, să mă retrag ani de zile de la prietenii și familia mea și să mă închid de lume, făcându-mă să simt că nu aparțin nicăierii”.

Pe lângă problemele sale de sănătate mintală, creșterea malignă a început în cele din urmă să cauzeze o mulțime de alte probleme, de la dureri de cap severe până la convulsii.

Dacă ai o durere de cap severă sau convulsii mergi la medic

Tânărul de 35 de ani a trecut printr-o serie de programări medicale, medicamente, analize și chiar un accident vascular cerebral între iulie și octombrie, înainte de a primi diagnosticul sfâșietor.

Matthew a spus: „Dacă ești în jurul vârstei mele și începi să ai convulsii de nicăieri, o durere de cap fulgerătoare sau orbești temporar, nu lăsa medicii să te ignore, insistă să faci o scanare RMN și solicită o a doua opinie de la un neurolog. Am simțit că mă deteriorez și mi s-a spus să mă așez pe scaun și să stau liniștit.”

Deși simte că în NHS lucrează niște oameni „minunați”, el a spus că standardul de îngrijire primit a fost „în general slab”.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Acum, tânărul de 35 de ani a fost operat pentru îndepărtarea tumorii pe creier. Dar chiar și cu radioterapie și tratament, speranța medie de viață este de aproximativ 12 până la 18 luni.

El a spus: „Nu știu exact cât timp îmi mai rămâne sau în ce stare de sănătate voi fi, deoarece cancerul îmi mănâncă corpul. În cele din urmă, îmi va invada partea din creier care îmi controlează organele vitale și apoi le va opri. Îmi pot pierde vederea sau orice simț în orice moment.”

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: