Sari la conținut

Un bărbat sănătos de 48 de ani, tatăl a doi copii, a ajuns la doctor cu transpirații nocturne și a primit acest diagnostic devastator

cancer de sange
Sursă foto: Leukaemia UK
Bărbatul a aflat diagnosticul devastator după ce s-a confruntat cu transpirații nocturne

Un tată a doi copii a murit la vârsta de doar 48 de ani, după ce transpirațiile sale nocturne și piciorul umflat s-au dovedit a fi o formă rară de cancer.

Dene Firth, din Barnsley în Yorkshire, lucra ca funcționar la secția de poliție din South Yorkshire în 2019, când a început să sufere pentru prima dată de transpirații  nocturne și oboseală.

Când acest simptom a fost însoțită de un picior dureros și umflat, a decis să solicite ajutorul unui kinetoterapeut.

Kinetoterapeutul și-a dat seama că acest lucru nu era legătură cu ceea ce face el, i-a făcut lui Dene o trimitere către medicul de familie.

Acest lucru a dus la un test de sânge și la o vizită la spital unde a primit vestea devastatoare că avea leucemie mieloidă acută – un tip agresiv de cancer de sânge.

Într-un interviu pentru Yorkshire Live, soția lui Dene, Diane, și-a amintit: „Fizioterapeutul și-a dat seama imediat că aceasta nu era o problemă pentru care putea face ceva și l-a trimis la medicul său de familie.

Medicul de familie i-a dat lui Dene un test de sânge pe 4 septembrie 2019 și, în acea după-amiază, el se afla la Spitalul didactic Hallamshire din Sheffield, cu un diagnostic de leucemie mieloidă acută”.

Diagnosticul a fost un șoc imens pentru cuplu și pentru cei doi copii ai lor, Megan, în vârstă de 17 ani, și Alfie, în vârstă de 14 ani.

Diane, 55 de ani, a declarat: „Dene era destul de sănătos – a fost antrenor de fotbal pentru echipa fiului său.

Noi eram neîncrezători și foarte speriați. Dar, în ciuda fricii noastre de viitor, am rămas cu speranța că va putea fi vindecat”.

transpiratie excesiva
sursa foto: arhiva doctorulzilei

Șansele de reușită în cazul unui tratament de leucemie

Leucemia mieloidă acută afectează aproximativ 3.100 de persoane în Marea Britanie în fiecare an.

Cu toate acestea, ratele de supraviețuire sunt extrem de scăzute, doar 13,6% dintre pacienți supraviețuiesc de obicei mai mult de cinci ani după diagnostic.

Dene a început imediat chimioterapia „obositoare” și a început căutarea unui donator de celule stem.

„Chimioterapia prin care a trecut a fost îngrozitoare”, a spus Diane.

„Am fost la spital în fiecare zi și încă încercam să am grijă de cei doi copii ai noștri. A fost insuportabil uneori.”

Pentru ca un transplant de celule stem să aibă loc, Dene avea nevoie de mai puțin de cinci la sută din celulele canceroase.

Dar până când a fost găsită o potrivire, la sfârșitul celei de-a doua runde de chimioterapie, el avea încă mai mult de 40 la sută de celule canceroase.

Medicii i-au oferit o a treia rundă cu șanse reduse de reușită, sau alternativa îngrijirilor paliative pentru a putea petrece mai mult timp cu familia sa.

Dene a ales-o pe cea din urmă și a murit pe 9 iulie 2020.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel