Sari la conținut

Un celebru medic avertizează asupra riscurilor blocării angajărilor în sistemul sanitar: Lucrurile se vor încurca destul de tare!

Spital
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, Adrian Marinescu, a afirmat că sistemul sanitar are nevoie de infuzie de personal în orice moment, precizând că blocarea de posturi în contextul măsurilor de reducere a cheltuielilor bugetare nu ar trebui să intre în discuţie.

El a precizat că este nevoie de personal pentru ca spitalele să poată funcţiona cât se poate de bine. “Discutăm de foarte multă vreme şi de finanţare şi de lucrurile care trebuie să se întâmple neapărat. Sunt spitale, cum este şi Institutul Matel Balş, unde ajung cele mai grave cazuri.

Aici discuţia spune în felul următor, nu neapărat complexitatea cazului, dar faptul că un caz care presupune o internare de foarte lungă durată înseamnă pentru Institutul Matei Balş că are o perioadă acută în care se rezolvă partea iniţială, dar acel pacient poate că rămâne pentru săptămâni sau luni, atunci finanţarea trebuie să fie diferită, pentru că dacă nu se va întâmpla aşa, vom avea situaţii în care pacienţi care au anumite infecţii pe care le putem numi cu evoluţie prelungită, chiar cronică, să fie greu de tratat şi de rezolvat”, a declarat Adrian Marinescu, miercuri, la Prima News.

El a menţionat că sistemul medical are nevoie de infuzie de personal în orice moment. “În plan practic, evident că ai nevoie de personal şi cred că aţi văzut în ultimul timp că nu doar în România, aşa cum credeam noi că reprezintă o problemă care e strict a României cam peste tot e o problemă legată de lipsa de personal şi aici vorbim de personalul medical în general, vorbim de cel specializat, e foarte greu să ai medici din anumite specialităţi, care au o anumită performanţă şi categoric acest proces este de durată.

Când discutăm de personalul medical rezolvarea ar trebui să vină pe un interval de cel puţin cinci ani dacă vrem să avem un efect scontat.

Sistemul sanitar are nevoie de infuzie de personal în orice moment şi blocarea acelor posturi nu ar trebui să intre în discuţie pentru că ai nevoie de personal, ai nevoie ca spitalele să poată funcţiona cât se poate de bine, potrivit news.ro.

Este evident că ai nevoie să poţi angaja, să poţi să ai personal în orice moment pentru că altfel lucrurile se vor încurca destul de tare”, a mai declarat Adrian Marinescu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel