Sari la conținut

Un copil a ajuns la spital cu dureri groaznice de urechi, după ce a mâncat carne la grătar. AVERTISMENTUL medicilor  „Nu folosiți așa ceva! Poate provoca obstrucții intestinale și perforații”

Un copil a ajuns la spital cu dureri groaznice de urechi, după ce a mâncat carne la grătar. Medicii au fost șocați de ce au aflat.

Medicul pediatru de urgență preferat al TikTok, dr. Beachgem, a făcut un apel pe rețelele sociale, avertizând oamenii să evite folosirea periilor de sârmă cu care este curățat grătarul, deoarece perii metalici pot cădea și pot ajunge în mâncare.

Un medic de urgență la Spitalul de Copii Johns Hopkins, cunoscut ca dr. Beachgem a povestit cazul unui băiețel de patru ani care a fost la un pas de moarte din cauza acestui instrument folosit frecvent la grătar.

Dr. Beachgem a tratat un copil cu dureri severe de urechi și febră, care refuza să mănânce și să bea. Au fost nevoie de 10 zile de analize și scanări până când medicii au descoperit că avea un fir de la peria de sârmă înfipt în gât.

Un copil a ajuns la spital cu dureri groaznice de urechi, după ce a mâncat carne la grătar!

Copilul mânca la un grătar în momentul în care a început să plângă de durere de ureche. A fost dus imediat la camera de urgență unde i s-a făcut un test al urechilor care arăta complet normal, așa că părinților li s-a spus să-i dea ibuprofen și să meargă la un specialist ORL dacă durerea nu cedează.

Băiatul a fost operat de urgență și s-a recuperat complet, dar medicul avertizează că grătarul nu trebuie curățat cu peria, deoarece perii acesteia pot provoca, de asemenea, obstrucții intestinale și perforații dacă sunt înghițite accidental.

„Câteva zile mai târziu a mers la un ORL-ist, i s-a făcut un examen complet și din nou, nu apărea nimic, un examen total normal”, a spus dr. Beachgem în videoclip, potrivit dailymail.co.uk.

Familia i-a dat copilului ibuprofen și picături analgezice pentru urechi, înainte de a merge din nou la camera de gardă, deoarece durerea nu se ameliora.

După mai mult de o săptămână de teste și scanări care ieșeau perfect normale, băiatul a ajuns din nou la camera de urgență, într-o noapte, la ora 4:30, unde a fost primit de Dr. Beachgem.

„Avea febră și nu voia să mănânce și să bea și nu aveam idee ce se întâmpla cu el. (…) Examenul urechii a fost absolut normal, însă el se plângea de dureri de ureche. La examenul gâtului, era puțin umflat în zona amigdalelor, în partea dreaptă, și avea un pic de sensibilitate pe gât, tot, pe partea dreaptă”, a explicat  medicul.

ER doctor on why you should never use dangerous barbecue grill brushes with wire bristles

 

Doctorul a spus că i s-au făcut „o mulțime de analize” înainte ca o nouă scanare CT să dezvăluie problema.

„Avea un fir metalic de aproximativ 2 cm care a pătruns în țesutul din spatele amigdalelor și a început să dezvolte un abces în jurul lui.

AVERTISMENTUL medicilor:  „Nu folosiți așa ceva!”

Mânca un hamburger când s-a întâmplat asta, așa că peria pentru grătar, firul metalic de pe peria pentru grătar, s-a blocat în hamburger, iar când a mâncat hamburgerul s-a blocat în țesuturile moi”, a mai explicat ea.

Băiatul a simțit durerea în ureche, deoarece firul și abcesul se aflau în apropierea trompei lui Eustachio, care leagă urechea de cavitatea nazală și partea din spate a gâtului.

Copilul a fost operat de urgență și, din fericire, medicii i-au îndepărtat cu succes firul și i-a drenat abcesul.

Durerea i-a „trecut complet”, i s-au administrat antibiotice și și-a revenit complet.

„Nu folosiți perii de grătar cu fire metalice, nu există doar riscul ca aceștia să se blocheze în țesuturile moi din gât, dar pot provoca și obstrucții intestinale și perforații în abdomen dacă sunt înghițiți accidental. Se amestecă în hamburger sau în carnea care se gătește la grătar”, a fost avestismentul medicului.

Videoclipul doctorului Beachgem a devenit viral rapid, având deja 17,3 milioane de vizualizări și mulți din comentatori au fost recunoscători pentru sfat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel