sâmbătă, iunie 10, 2023

Guta este adesea supranumită boala oamenilor bogați din cauza asocierii sale cu carnea și chiar și bucățile mai sănătoase ar putea fi riscante, potrivit unui expert.

Anumite tipuri de artrită, cum ar fi guta, sunt declanșate de un surplus de acizi urici în articulații. Odată provocați, acizii se unesc în cristale ascuțite care pot declanșa crize dureroase. Îngrijorător este faptul că alegerile dvs. alimentare ar putea fi combustibilul pentru aceste atacuri de gută inconfortabile.

Curcanul este adesea considerat o alternativă mai sănătoasă datorită cărnii sale slabe și pline de proteine.

Bogată în vitaminele B și minerale, pasărea oferă câteva beneficii promițătoare pentru sănătate, potrivit Express.

Cu toate acestea, ea conține, de asemenea, compuși chimici cunoscuți pentru a provoca gută – purinele.

Dr. Justine Butler, director de cercetare la Viva!, a declarat: „Acidul uric se formează din purine care se găsesc în multe alimente.

„[Acest] acid se acumulează în organism în timp și pot trece ani de zile până la apariția simptomelor.

„Cu toate acestea, o acutizare poate fi declanșată de o masă deosebit de generoasă care include alimente bogate în purine, cum ar fi carnea roșie și carnea de pasăre.


Un tip de carne poate să-ți declanșeze un atac dureros de gută

„Așadar, mesajul este să nu devorați o farfurie imensă de curcan.”

În timp ce cele mai bogate surse de purine sunt organele de carne, cum ar fi ficatul, rinichii, inima, curcanul slab este, de asemenea, bogat în aceste substanțe chimice.

Expertul a explicat că persoanele cu gută ar trebui să se străduiască, în general, să „evite alimentele care au un conținut ridicat de purine”.

Îngrijorător, Dr. Butler a împărtășit, de asemenea, că curcanul nu ar trebui să fie considerat „mai sigur” decât carnea roșie pentru pacienții cu gută.

„Într-un experiment care a analizat modul în care persoanele cu gută au reacționat la o masă mare cu carne, cercetătorii au reușit să declanșeze atacuri de gută la șase din șapte pacienți doar cu o singură masă.

„Acest lucru sugerează că o cină mare de curcan ar putea declanșa în câteva ore o criză la o persoană cu gută.”

Vestea bună este că există o mulțime de alimente sănătoase, pe bază de plante, care nu reprezintă un risc pentru gută.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private