Sari la conținut

Un expert de la Universitatea Stanford susține că aceste medicamente generice ieftine vindecă pacienții cu coronavirus în câteva zile

Gregory Rigano de la Universitatea Stanford susține că două medicamente generice ieftine vindecă pacienții cu coronavirus în doar șase zile. Este vorba de hidroxiclorochină azitromicină și suține expertul, potrivit foxbusiness.com. 

Președintele SUA, Donald Trump susține, de asemenea că aceste două medicamente ieftine și ușor de procurat ar fi leacul pentru noul coronavirus.

Două medicamente generice ieftine vindecă pacienții cu coronavirus

”Hidroxiclorochină și azitromicina, luate împreună, au o șansă reală de a fi una dintre principalele schimbări din istoria medicinei. FDA (Food and Drug Administration – n.r.) a mutat munții – multumesc!

Sperăm ca ambele vor fi puse în folosire imediat. (H lucrează mai bine cu A, potrivit Jurnalului Internațional pentru Agenți Antimicrobieni).

Oamenii mor, mișcați-vă repede și Dumnezeu să binecuvânteze pe toată lumea!”, a scris Donald Trump pe contul personal de Twitter.”, susține Trump.

Hidroxiclorochină este vândută sub numele de marcă Plaquenil. Clinical Infectious Diseases Journal a anunțat, pe 9 martie, că această substanță a fost eficientă la uciderea virusului, în experimentele de laborator. Într-o scrisoare publicată de Cell Discovery, miercuri, autorii studiului, cei mai mulți de la Academia Chineză de Științe din Wuhan, au scris: „Credem că medicamentul are un potențial bun de a combate boala.”

Deși nu a fost publicat încă, primul studiu pe pacienți cu Plaquenil împotriva COVID, efectuat la Marsilia, Franța, a anunțat rezultate încurajatoare. Studiul a fost condus de Didier Raoult, un om de știință care a publică studii despre microbi de câteva decenii.

Conform unei ciorne a proiectului dezvoltat de echipa lui Raoult, obținută de jurnaliștii de la Forbes, 36 de pacienți au fost înscriși în studiu, dintre care 16 infectați și 20 tratați. Li s-au administrat zilnic 600 mg zilnic de Plaquenil, care se află pe lista OMS a medicamentelor esențiale și care a fost utilizat pentru malarie, artrită reumatoidă și lupus.

În a treia zi, potrivit studiului, 50% au fost testați negativ pentru virusul COVID-19. În ziua a șasea, provcentul a crescut la 70%.

Dintre cei 20 de pacienți înscriși, 6 care au fost tratați atât cu Plaquenil, cât și cu antibioticul azitromicină au reacționat mai bine. Cinci din cei șase pacienți, adică un procent de 83 la sută, au testați negativ, în a treia zi. Toți cei, adică un rezultat de 100%, au fost testați negativ în cea de-a șasea zi.

Concluziile lui Raoult l-au determinat, marți, pe Ministrul Francez al Sănătății să aprobe studiile extinse de tratament, cu unul care începe la Lille, potrivit postului de televiziune public France 3, citat de Forbes.

Azitromicina aparţine unui grup de antibiotice denumite macrolide. Este utilizată în tratamentul următoarelor infecţii provocate de microorganisme sensibile la azitromicină, care includ:
– infecţii la nivelul pieptului, gâtului sau nasului (cum sunt bronşite, pneumonie, amigdalite,
dureri de gât (faringite) şi sinuzite)
– infecţii la nivelul urechii
– infecţii la nivelul pielii şi ale ţesuturilor moi (cum sunt abcese, pustule cu puroi)
– infecţii cu transmitere sexuală determinate de microorganisme numite Chlamydia trachomatis şi Neisseria gonorrhoea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel