Sari la conținut

Un medic român avertizează: ”Acest obicei crește de 14 riscul de mortalitate în cazul infecției cu coronavirus!”

povestea

Medicul pediatru Mihai Craiu avertizează în legătură cu un un obicei care crește de 14 ori riscul de mortalitatea în cazul infecției cu coronavirus. Este vorba de fumat și medicul atrage atenția că sunt la risc inclusiv fumătorii tineri și fără nicio boală cronică. Redăm, mai jos, postarea integrală apărută pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii. 

Mă gândesc cu îngrijorare. Deja situația este FOARTE serioasă. Nu mai sunt de actualitate poveștile de adormit copiii, mesajele linistitoare sau bășcălia tipic mioritică. Va fi foarte rău in România!

Vom avea de decontat toate gesturile iresponsabile ale ultimilor zeci de ani. Nu le voi pomeni aici pentru că ar putea fi interpretate greșit sau răstălmăcite in notă politicianistă.

Cert este că, ACUM, sunt de aplicat strict regulile impuse privind distanțarea socială, igiena mâinilor și purtarea măștilor adecvate.

Nu mai contează cine a fost de vină… Nu mai contează scenariile in care trebuia să facem altfel cândva în trecut… Nu mai contează „greaua moștenire”…

Toate acestea aparțin trecutului și în trecut nu putem face schimbări. Oamenii au acum nevoie de soluții, nu de promisiuni.

O soluție este statul in casă si anularea tuturor întâlnirilor sau petrecerilor. Evident că există iresponsabili. Este cunoscut faptul că unii nu respecta regulile. Aceștia vor fi primii bolnavi si tot dintre ei vor fi primele decese.

Fumatul crește de 14 riscul de mortalitate în cazul infecției cu coronavirus

Până vom avea tratamente eficace ar fi bine să minimalizăm asumarea de riscuri prostești. Unul din aceste riscuri, care ne crește probabilitatea de deces, de 14 ori, este fumatul, cum au raportat recent medicii chinezi.

Deși nu există studii directe, făcute pe pacienți COVID-19, se poate explica științific de ce boala evoluează mai sever la un mare fumător.

MESAJ DE LUAT ACASĂ – lăsați-vă de fumat acum!! Ca să nu ajungeți in situația lui Tara Jane Langston. Tânăra de 39 de ani, fără comorbidități. Ascultați-o singuri ce spune. Cu mintea limpede. Ea și-a asumat tot valul de insulte și amenințări ce au urmat, pentru a ne convinge că nu e bine să ne expunem la riscuri inutile

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel