luni, septembrie 26, 2022

Ibuprofen: reacțiile adverse „frecvente” includ o senzație care apare atunci când mănânci.

Cei mai mulți dintre boi am luat ibuprofen măcar o dată în viață. Deși medicamentul fără prescripție medicală este un analgezic pentru mulți, oamenii nu sunt adesea conștienți de efectele sale secundare.

Conceput pentru a viza o serie de dureri și dureri, ibuprofenul poate trata orice, de la durerile de cap de zi cu zi până la simptomele artritei. Deși este cel mai bine cunoscut ca o tabletă mică, ibuprofenul vine sub diferite forme, variind de la granule la lichide. Și la fel ca orice alt medicament, ibuprofenul vine și cu o listă de posibile efecte secundare.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre derapajele lui Meghan. Era „o nasc...

Ibuprofen: reacțiile adverse „frecvente” includ o senzație care apare atunci când mănânci

Deși efectele secundare „obișnuite” ale ibuprofenului apar la mai mult de una din 100 de persoane, este totuși important să fii conștient de semne.

Potrivit Drugs.com, un efect nedorit „comun” apare atunci când mănânci, adică s-ar putea ca ibuprofenul să vă facă să simțiți sătui. Când apare acest „sentiment de plin”, după luarea pilulei, este un semn care ar trebui să faceți un control medical „imediat”.

„Împreună cu efectele necesare, ibuprofenul poate provoca unele efecte nedorite. Deși nu toate aceste reacții adverse pot apărea, dacă apar, pot avea nevoie de îngrijiri medicale”, explică Drugs.com.

Te-ar mai interesa: Cum reușește Iuliana Tudor să mențină un echilibru...

Un alt efect secundar similar care poate apărea și atunci când luați analgezicul este pierderea poftei de mâncare. Cu toate acestea, portalul de sănătate enumeră lipsa poftei de mâncare drept efect secundar „rar”.

Alte reacții secundare

Deși ezitarea de a mânca poate apărea atunci când urmați tratamentul cu ibuprofen, acestea nu sunt singurele efecte secundare legate de mica pilulă. Lista completă a efectelor nedorite „comune” include:

Te-ar mai interesa: Horoscop 27 septembrie 2022. Motiv de bucurie pent...

1. Dureri de cap

2. Amețeli

3. Senzație de rău

4. Îți este rău

5. Indigestie

Este indicat să discutați cu un medic sau farmacist dacă vă confruntați cu reacții adverse ca acestea. În funcție de tipul exact de ibuprofen pe care îl luați, efectele secundare pot diferi.

De aceea, este recomandabil ca întotdeauna să verificați prospectul cu informații despre pacient care a venit cu medicamentul dumneavoastră. Dacă sunteți îngrijorat cu privire la dezvoltarea reacțiilor adverse, puteți să optați pentru ibuprofen sub formă de gel sau spray, care vă poate reduce șansele de a suferi de efecte secundare.

Te-ar mai interesa: Calendar ortodox octombrie. Zilele de sărbătoare c...

Cu toate acestea, dacă utilizați prea multe dintre aceste produse pe o suprafață mare a pielii, este posibil să aveți în continuare „aceleași” efecte secundare. În plus, aplicarea ibuprofenului pe piele o poate face uneori mai sensibilă la lumina soarelui.

Când vine vorba de doza corectă de ibuprofen, doza obișnuită pentru adulți este de una sau două comprimate sau capsule de 200 mg de trei ori pe zi. Urmați întotdeauna sfatul medicului dumneavoastră sau al farmacistului și instrucțiunile care vin cu medicamentul.

Te-ar mai interesa: Cea mai eficientă și rapidă metodă să scapi de cel...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private