Un măr pe zi ține doctorul departe!

Datorită conținutului crescut de antioxidanți și fitonutrienți, merele previn dezvoltarea cancerului, a hipertensiunii, a diabetului și a bolilor de inimă.

Merele conțin următorii nutrienți importanți:

  • Vitamina C – un antioxidant natural puternic ce crește rezistența organismului la infecții și protejează împotriva efectelor dăuntoare ale radicalilor liberi, potrivit University of Maryland Medical Center.
  • Complexul de vitamie B (riboflavină, tiamină și vitamina B 6) – aceste vitamine sunt cheia menținerii sănătății globulelor roșii și a sistemului nervos.
  • Fibre alimentare – potrivit National Health Service, o dietă bogată în fibre previne dezvoltarea bolilor și creșterea colesterolului rău.
  • Fitonutrienți – merele sunt bogate în compuși polifenolici. Acești fitonutrienți protejează organismul împotriva radicalilor liberi.
  • Minerale precum calciu, potasiu și fosfor.

Mai multe cercetări sugerează că merele sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente care nu ar trebui să lipsească din dietă.

Merele mențin creierul sănătos și previn demența

Conțin un antioxidant denumit quercetină care reduce moartea celulară cauzată de oxidarea și inflamarea neuronilor, potrivit unei cercetări realizate la Universitatea din Quebec.

Cercetătorii de la Universitatea Cornell au descoperit că merele protejează neuronii împotriva stresului oxidativ, reducând astfel riscul de boli neurodegenerative precum Alzheimerul.

Reduc riscul apariției accidentului vascular cerebral (AVC)

Un studiu care a inclus 9 208 de bărbați și femei a scos la iveală că cei care au mâncat mai multe mere pe o perioadă de 28 de ani au avut cel mai mic risc de AVC.

Scad colesterolul rău

Un grup de cercetători de la Universitatea din Florida au demonstrat că merele sunt într-adevăr alimente minune. Ei au descoperit că femeile în vârstă care mănâncă mere în fiecare zi au un nivel de colesterol rău cu 23% mai scăzut și cu 4% mai mult colesterol bun.

Reduc riscul de diabet

Merele scad, de asemenea, și riscul de diabet. Un studiu care a inclus 187.382 persoane a arătat că cei care mănâncă trei porții de mere, struguri, fructe de pădure sau pere, pe săptămână își reduc cu 7% riscul de diabet de tip 2.

Combat cancerul de sân

Un măr pe zi ajută la prevenirea cancerului de sân, conform unei serii de studii realizate la Universitatea Cormell.

 

Recent Posts

80% în plus la PENSII. BONUS pentru anumite categorii de persoane

Pensionarii vor primi începând cu luna mai deciziile cu pensiile majorate, iar pensiile majorate şi…

22 de minute ago

FOTO. Băieţelul vândut de familia din Gorj pe 500 de lei, adus înapoi din Germania

Băieţelul de şase ani din Gorj, care ar fi fost vândut pentru câteva sute de…

52 de minute ago

Prognoză METEO de COŞMAR de la ANM pentru minivacanţa de 1 mai şi Paşte

Meteorologii anunţă o vreme instabilă pentru mini-vacanţa de 1 mai şi sărbătorile pascale, iar turiştii…

o oră ago

Actorul Florin Piersic ar putea fi transferat la un spital din Viena

Îndrăgitul actor Florin Piersic a fost mutat pe secția de terapie intensivă de la Institutul…

2 ore ago

Decizia IPS Teodosie în privinţa Sărbătorii Paştelui. Mesaj special pentru credincioşi

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a anunţat marţi ce decizie a luat în privinţa Sărbătorii Paştelui…

2 ore ago

O mutaţie genetică rară poate duce la apariţia diabetului (STUDIU)

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Exeter au făcut o descoperire uimitoare privind riscul de…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia