Sari la conținut

Un medic a dezvăluit un truc simplu pentru a scăpa de durerile de cap, „fără efecte secundare”

Sursa foto: LADbible

Un medic a dezvăluit un truc simplu pentru a scăpa de durerile de cap. Milioane de oameni suferă de migrene fără ameliorare, dar o femeie de pe TikTok a susținut că a găsit o soluție pentru durerea ei recurentă.

Migrenele diferă de durerile de cap, deoarece sunt o „boală neurologică debilitantă caracterizată prin episoade recurente de dureri de cap severe”. Migrenele sunt, de asemenea, asociate cu sensibilitatea la lumină și sunet – și pot provoca greață și vărsături.

„Este posibil să dureze ceva timp pentru a găsi cea mai eficientă combinație de terapii”, a spus Lauren R. Natbony, fondator și director medical al Integrative Headache Medicine din New York, pentru Fox News

„Eui le spun pacienților mei că trebuie să continuăm să explorăm diferite strategii, cum ar fi medicamentele, schimbările stilului de viață și terapiile alternative, până când găsim ce funcționează cel mai bine.”

Un medic a dezvăluit un truc simplu pentru a scăpa de durerile de cap

Dr. Kunal Sood, un medic pentru durere acută și cronică din Maryland, a reacționat la un videoclip TikTok cu o femeie care susține că înmuierea picioarelor în apă fierbinte poate ameliora durerea de migrenă.

În videoclip, ea a spus că a suferit de migrene „de când se știe” și a găsit o ușurare din acest truc simplu, dar ciudat.

Medic TikTok
Sursa foto: TikTok doctorsood

Doctorul a confirmat că acest truc ușor poate funcționa. Expertul medical a spus că înmuierea picioarelor în apă fierbinte poate ajuta la ameliorarea durerilor fără niciunul dintre efectele secundare pe care le pot lăsa medicamentele.

Dr. Sood a explicat că apa fierbinte ajută la dilatarea vaselor de sânge din picioare, ceea ce trage sângele de la cap până la picioare. Când sângele este tras în picioare, va ușura presiunea din cap.

Clipul a devenit viral cu 3,1 milioane de vizualizări, în timp ce oamenii au inundat comentariile susținând că trucul a funcționat pentru ei.

  • „Migrena a dispărut în aproximativ 10-15 minute fără nicio senzație gravă după”, a comentat un TikToker.
  • „Am făcut asta săptămâna trecută. Mi-am înmuiat picioarele timp de 10 minute în apă fierbinte și a funcționat de minune. Am avut doar o durere ușoară de cap timp de aproximativ patru ore după aceea”, a spus altul.

Alții au împărtășit trucuri similare pentru modalități în care au obținut ameliorarea durerilor de cap.

  • „Mi-am pus mâinile și picioarele în apă fierbinte cu o pungă de mazăre înghețată pe gât”, a spus o persoană.
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: