Sari la conținut

Dureri de cap și migrene: cauze frecvente la care trebuie să fiți atenți

Durere de cap
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Durerea de cap și ficatul cu probleme

Dureri de cap și migrene: cauze frecvente la care trebuie să fiți atenți.

Ți-ai desfăcut vreodată părul dintr-o coadă după o zi lungă și ai declanșat o durere de cap? Toate femeile știu cât de enervant și de supărător poate fi. Diferiți factori, de la psihologic la mediu, pot declanșa migrene sau dureri de cap.

Nimeni nu vrea ca ziua să îi fie stricată de o durere de cap, prin urmare, găsirea factorului declanșator este una dintre modalitățile inițiale și esențiale de a combate problema.

Dureri de cap și migrene: cauze frecvente la care trebuie să fiți atenți

Iată câțiva factori care pot duce la dureri de cap:

1. Deshidratare

Dacă suferiți de o durere de cap care nu va dispărea, este posibil să nu fi băut suficientă apă.

2. Poziție proastă

O postură proastă poate provoca încordare în apropierea gâtului, coloanei vertebrale și a oaselor și mușchilor umărului. Acest lucru poate duce la o durere de cap.

3. Sari peste mese

Dacă sunteți predispus la migrene, nu săriți niciodată peste mese. Durerile de cap induse de foame sunt destul de frecvente, dar s-ar putea să nu fie evidente până când nu este prea târziu și capul îți pulsează deja.

4. Mirosuri puternice

Simțul mirosului este un instrument puternic, dar uneori îi poate pune pe unii dintre noi în dezavantaj. Mirosurile puternice, înțepătoare sau neplăcute pot crește riscul de dureri de cap.

5. Temperaturi extreme

Fie că este o temperatură prea rece sau caldă, vremea extremă poate provoca dureri de cap insuportabile.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel