Sari la conținut

Un medic care și-a descoperit propriul cancer de colon în stadiul 4 împărtășește semnul de avertizare la care trebuie să fii atent

Sursa: Mirror

Din cuprinsul articolului

Dr. Lauren Juyia și-a descoperit propriul cancer de colon în stadiul 4 la vârsta de 37 de ani, în ciuda faptului că a avut doar două simptome ușoare, iar acum încurajează oamenii să învețe care sunt semnele de avertizare.

Un ginecolog care și-a descoperit propriul cancer de colon în stadiul 4 a declarat că a avut doar două simptome ușoare la momentul respectiv – și acum împărtășește semnele de avertizare pentru a ajuta la educarea altora.

Dr. Lauren Juyia, în vârstă de 38 de ani, a început să se simtă obosită în luna august a anului trecut, dar inițial a pus-o pe seama faptului că era doar o parte a vieții, până când aceasta a fost asociată cu un sentiment de „greutate pelviană”, care i-a dat senzația că ceva nu era în regulă.

Și când senzația de greutate s-a transformat în senzația de „masă pelvină”, s-a programat la o ecografie, unde s-a descoperit că avea o masă mai mare decât în mod normal lângă ovar, scrie Mirror.

Dr. Juyia a declarat pentru Good Morning America: „Având o experiență în obstetrică, descriem mărimea în funcție de săptămânile de sarcină și așa că mi-am zis: „Doamne, am o masă de 16 săptămâni”. Din experiență, mi-am dat seama că acesta era ovarul meu”.

Medicul, din Florida, SUA, s-a consultat cu alți doctori și a căutat mai multe păreri, și a spus că a știut că „nu va fi bine” atunci când masa a crescut în dimensiune de la 8 cm la 24 cm în decurs de două săptămâni.

Dr. Juyia a spus că „nu a văzut niciodată ceva benign” să crească atât de repede, așa că a avut suspiciuni că masele ar fi fost canceroase, dar inițial a presupus că este vorba de cancer ovarian din cauza poziției maselor.

Sursa: Mirror

Si-a descoperit propriul cancer de colon

Până în septembrie 2022, ea a fost supusă unei intervenții chirurgicale pentru a i se îndepărta masele după ce acestea se răspândiseră la ovare, uter, omentum, apendice și chiar în zona abdominală.

Iar medicul a insistat că, în ciuda creșterii rapide a maselor, nu avea simptome grave și, în afară de „greutatea pelviană” pe care o simțea, singurul simptom era oboseala.

Ea a explicat: „Eram puțin obosită după-amiaza timp de aproximativ două luni înainte de asta și, ca mamă cu doi copii mici – îi alăptasem recent, încă se trezeau noaptea, lucram cu normă întreagă – nu m-am gândit la nimic. În timp ce poate că o persoană de 50 sau 60 de ani ar fi mult mai obosită din cauza tumorilor în stadiul 4 care îi consumă energia.”

Dr. Juyia a fost în cele din urmă diagnosticată cu cancer de colon în stadiul 4 și a început șase luni de tratamente de chimioterapie, timp în care a continuat să lucreze pentru a nu se mai gândi la lupta cu sănătatea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel