Categories: Stil de viaţă

Un medic care și-a descoperit propriul cancer de colon în stadiul 4 împărtășește semnul de avertizare la care trebuie să fii atent

Din cuprinsul articolului

Dr. Lauren Juyia și-a descoperit propriul cancer de colon în stadiul 4 la vârsta de 37 de ani, în ciuda faptului că a avut doar două simptome ușoare, iar acum încurajează oamenii să învețe care sunt semnele de avertizare.

Un ginecolog care și-a descoperit propriul cancer de colon în stadiul 4 a declarat că a avut doar două simptome ușoare la momentul respectiv – și acum împărtășește semnele de avertizare pentru a ajuta la educarea altora.

Dr. Lauren Juyia, în vârstă de 38 de ani, a început să se simtă obosită în luna august a anului trecut, dar inițial a pus-o pe seama faptului că era doar o parte a vieții, până când aceasta a fost asociată cu un sentiment de „greutate pelviană”, care i-a dat senzația că ceva nu era în regulă.

Și când senzația de greutate s-a transformat în senzația de „masă pelvină”, s-a programat la o ecografie, unde s-a descoperit că avea o masă mai mare decât în mod normal lângă ovar, scrie Mirror.

Dr. Juyia a declarat pentru Good Morning America: „Având o experiență în obstetrică, descriem mărimea în funcție de săptămânile de sarcină și așa că mi-am zis: „Doamne, am o masă de 16 săptămâni”. Din experiență, mi-am dat seama că acesta era ovarul meu”.

Medicul, din Florida, SUA, s-a consultat cu alți doctori și a căutat mai multe păreri, și a spus că a știut că „nu va fi bine” atunci când masa a crescut în dimensiune de la 8 cm la 24 cm în decurs de două săptămâni.

Dr. Juyia a spus că „nu a văzut niciodată ceva benign” să crească atât de repede, așa că a avut suspiciuni că masele ar fi fost canceroase, dar inițial a presupus că este vorba de cancer ovarian din cauza poziției maselor.

Sursa: Mirror

Si-a descoperit propriul cancer de colon

Până în septembrie 2022, ea a fost supusă unei intervenții chirurgicale pentru a i se îndepărta masele după ce acestea se răspândiseră la ovare, uter, omentum, apendice și chiar în zona abdominală.

Iar medicul a insistat că, în ciuda creșterii rapide a maselor, nu avea simptome grave și, în afară de „greutatea pelviană” pe care o simțea, singurul simptom era oboseala.

Ea a explicat: „Eram puțin obosită după-amiaza timp de aproximativ două luni înainte de asta și, ca mamă cu doi copii mici – îi alăptasem recent, încă se trezeau noaptea, lucram cu normă întreagă – nu m-am gândit la nimic. În timp ce poate că o persoană de 50 sau 60 de ani ar fi mult mai obosită din cauza tumorilor în stadiul 4 care îi consumă energia.”

Dr. Juyia a fost în cele din urmă diagnosticată cu cancer de colon în stadiul 4 și a început șase luni de tratamente de chimioterapie, timp în care a continuat să lucreze pentru a nu se mai gândi la lupta cu sănătatea.

Recent Posts

HOROSCOP 4 mai 2024. O ZODIE înfruntă dificultăţi mari!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…

52 de minute ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

o oră ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

2 ore ago

„Câmpurile de aur din România”, în atenţia NASA. Imagini spectaculoase din satelit

România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…

2 ore ago

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

3 ore ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic