Sari la conținut

Un medic celebru dezvăluie pericolele din dietele de slăbit: Nu vă bucuraţi că slăbiţi 20 kg. Organismul suferă!

Dieta
Sursa foto: arhiva DoctorulZilei

Un celebru medic chirurg atrage atenţia că nu există dietă de slăbire ideală şi, în general, slăbitul ar fi de preferat să nu se producă în urma unei diete.

Profesorul Mircea Beuran recomandă echilibrul atât în alimentaţie, cât şi în stilul de viaţă de zi cu zi şi recomandă activitatea fizică atunci când o persoană se decide să urmeze o dietă de slăbit, pentru a arde mai rapid şi mai multe calorii decât se consumă prin mâncare.

Reputatul medic a dezvăluit, într-un interviu pentru România TV, că cele mai bune alimente pe care omul le poate consuma sunt cele din zona în care acesta s-a născut, energia locului de naştere fiind extrem de benefică.

Prof. dr. Mircea Beuran
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

„Nu vă bucuraţi că slăbiţi 20 kg. Organismul suferă!”

„Dacă sunt aşa de multe diete, înseamnă că niciuna nu e bună. Nu putem să trăim toţi cu una şi aceeaşi dietă. Fiecare om e un univers, cu părţile lui componente, acestea se leagă de mediul lui înconjurător.

Omul trebuie să se hrănească din zona în care s-a născut. De acea zonă este el legat energetic şi de acolo îi face cel mai bine să mănânce, să respire aerul de acolo. Ne vin pacienţi din Africa, din Orientul apropiat sau îndepărtat, de peste Ocean. Toţi vin cu suferinţe digestive.

În urma unei diete de slăbire, organismul suferă. Să nu ne uităm doar la faptul că am slăbit 15 kg-20 kg pe care le-am acumulat neavând un stil de viaţă adecvat. De aici apar şi cazurile noastre.

Sunt regimuri numai pe proteine, am avut o grămadă de pacienti cu insuficienţe renale, probleme cu impact de tub digestiv. Crescând urea şi creatinina se produc modificări severe pe tubul digestiv. Uneori, cu greu repari lucrurile acestea.

Nu există dietă ideală, exista un stil de viaţă, un echilibru, să ştii să mănânci cel mai eficient dimineata pentru că reprezintă volumul energetic pe o zi intreagă. Dar trebuie şi să ai o activitate, munceşte, fă un sport, mergi cu bicicleta, trebuie sa consumi partea pe care o iei.

Dacă stai doar pe scaun, vei suferi de obezitate, de diabet, complicaţiile diabetului, tulburările care apar prin axul de modificare de tub digestiv. Deşeurile se duc către sistemul vascular, o parte din suferintele sistemului vascular se vor răspândi către organele care sunt vacularizate”, a explicat dr. Beuran.

Organismul uman, asemenea unui ceas

Potrivit acestuia, corpul omenesc funcşionează precum un ceas în care totul trebuie să se mişte ca să arate ora exactă. Alimentaţia haotică, deprivarea organismului prin diete de substanţe hrănitoare, sedentarismul, toate acestea încetinesc funcţionarea organelor până la momentul în care organismul cedează. Asemeni ceasului care se opreşte atunci când mecanismele interne încetinesc.

„Obiceiul de a mânca alimente conservate, statul pe scaun, sunt oameni care lucrează continuu pe scaun, iar după 15 ani, maximum 20 de ani, organismul lor cade. Avem nişte drame aici.

Vin pacienţii şi îmi spun: dar sunt tânăr, de ce am boala asta? Pentru că el a supralicitat foarte mult si mâncând, si stând concentrat cu ochii în monitorul calculatorului. Lucrul acesta uzează ochiul, sistemul nervos, lipsa de activitate la fel. Lucrurile sunt făcute să funcţioneze ca într-un ceas, toate să se mişte continuu ca să dea ora exactă.

Dacă stăm cu toate organele pe loc, apar nişte disfuncţii, că sunt alimentare, din mediu, din lipsa de cultură, de comunicare, toate astea te înstrăinează, iar organismul decade”, a mai spus profesorul Mircea Beuran.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel