vineri, iunie 18, 2021

Un medicament utilizat în tratarea alergiilor a tratat cu succes peste 1 milion de bolnavi de COVID-19.

Potrivit unui studiu realizat de Facultatea de medicină Nuffield din cadrul Oxford, un medicament

utilizat în tratatrea alergiilor a fost folosit la tratarea unui număr estimat de 22.000 de pacienţi din Marea Britanie şi a 958.000 de persoane la nivel global.

Dexametazona, folosită în tratamentul alergiilor severe, s-a s-a dovedit eficace împotriva COVID-19. Potrivit Sistemului Naţional de Sănătate (NHS) din Anglia acest medicament a fost folosit pentru tratarea a peste un milion de persoane la nivel global.

Dexametazona este folosită în tratamentul alergiilor severe, ale unor afecţiuni ale pielii. Dar și pentru vărsături, boli autoimune sau inflamaţii. De asemenea, acest medicament a fost folosit

pentru tratarea pacienţilor spitalizaţi cu coronavirus începând cu luna iunie anul trecut.

Dexametazona Krka 20mg si 40mg | KRKA ROMANIA S.R.L.

Studiu. Medicamentul utilizat în tratarea alergiilor care a salvat peste 1 milion de bolnavi de COVID-19

În urma unui alt studiu denumit Recovery, realizat de cercetători de la Universitatea Oxford, Marea Britanie, s-a ajuns la concluzia că dexametazona poate reduce mortalitatea la pacienţi spitalizaţi cu COVID-19, care necesită oxigen şi ventilaţie mecanică, cu 18%, respectiv 36%.

„Datorită efortului excepţional al cercetătorilor noştri, personalului NHS şi pacienţilor, e posibil să

fi fost salvate circa un milion de vieţi la nivel global. Cercetări care în mod obişnuit durează ani întregi au produs răspunsuri în timp record. Cu rezultate care au avut ecou la nivel global.

Aşa cum virusul acesta s-a răspândit peste graniţe, aşa trebuie să se întâmple şi cu tratamentele şi cu vaccinurile. Aceste ‘strategii de ieşire’ comune ale umanităţii în timpul pandemiei″, a declarat Simon Stevens, directorul executiv NHS, potrivit DPA.

Ultimele stiri

Parteneri