vineri, mai 27, 2022

În doar câteva ore se va decide dacă Bucureștiul va intra în carantină. În mai multe județe din Ilfov avem un număr în creștere de cazuri de infectare cu coronavirus.

Bucureștiul în carantină?

Două localități limitrofe Bucureștiului sunt sub atenta supraveghere a autorităților. Este vorba de Berceni și Clinceni, a căror rată de incidență a depășit 10 la mia de locuitori.

„Comuna Berceni este cunoscută ca localitatea dormitor: aici sunt înregistrați peste 8.300 de rezidenți. Dar, în realitate, comuna are peste 13.000 de locuitori. Nu toți au schimbat adresa de domiciliu după ce au cumpărat proprietăți în Ilfov. Situația aceasta nu e unică, se regăsește în toate localitățile învecinate Bucureștiului”

Te-ar mai interesa: Transpiri în exces? Iată cum poți combate hiperhid...

Pericolul de transmitere a virusului este în creștere în contextul  în care „mii de locuitori merg în fiecare zi la serviciu în București, din localitățile limitrofe capitalei.

Doar din localitatea Berceni pleacă zilnic peste 2.000 de mașini, spune administrația locală. În comună, numărul de îmbolnăviri a crescut alarmant în ultimele două săptămâni: sunt peste 130 de cazuri, ceea ce indică o rată de peste 10 îmbolnăviri la mia de locuitori”, mai precizează sursa citată

DSP-ul a propus izolarea a 11 localități din Ilfov, printre care se numără Berceni, Popești-Leordeni, Otopeni, Bragadiru și Chiajna.

Te-ar mai interesa: Nu consuma aceste alimente dacă suferi de reflux g...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private