Sari la conținut

Un nou tratament pentru bolnavii de COVID va ajunge în România. Cum funcționează și cât de eficient este?

România se confruntă cu o situație epidemiologică fără precedent. Săptămâna trecută au fost înregistrate foarte multe recorduri negative, recorduri care întrec până și debutul pandemiei. Astfel, deoarece foarte multe persoane sunt internate cu Covid-19, autoritățile vor să asigure un tratament eficient și sigur.

Tot mai mulți români aleg să se imunizeze pe fondul creșterii îngrijorătoare a numărului de cazuri de coronavirus. Potrivit celui mai recent bilanț, aproximativ 17.000 de persoane au primit prima doză a unui ser anti-COVID în 24 de ore. Se menține evoluția pozitivă în ritmul campaniei naționale de vaccinare, pentru că bilanțul anunțat aseară este peste cel de duminica trecută, anunță RRA.

Regeneron, noul tratament pentru bolnavii de Covid-19

Luna viitoare, tratamentul Regeneron cu anticorpi, pentru bolnavii de COVID-19, va ajunge în spitalele din România.

Este vorba despre amestecul de anticorpi monoclonali care imită comportamentul sistemului imunitar și care a fost folosit în tratarea fostului președinte american Donald Trump.

Medicamentul va fi folosit și la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, spune medicul Virgil Musta.

„Sunt mai multe preparate de anticorpi monoclonali. Acești anticorpi monoclonali au fost analizați de către Agenția Europeană a Medicamentului la 1 octombrie și țara noastră va primi un număr de doze începând cu luna noimebrie.

Trebuie să îndeplinești anumite condiții ca să poți să beneficiezi de acest tratament, el e eficient doar în prima săptămână de boală. Este foarte scump și noi am așteptat ca cele cinci preparate cu principiul de anticorpi monoclonali să fie acreditate”, a explicat medicul Virgil Musta.

Medicii spun însă că numărul celor care au nevoie de terapie intensivă este mult mai mare și că așteaptă eliberarea unui loc în secțiile de primiri urgențe sau în alte secții de spital.

Specialiștii avertizează că oamenii apelează foarte târziu la medic și că dezvoltă forme severe ale bolii într-un timp foarte scurt.

Pe de altă, parte cei de la Ambulanță se plâng că sunt extrem de solicitați și că, în consecință, timpul de răspuns se prelungește.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel