miercuri, decembrie 7, 2022

Un nou vaccin a obținut o eficacitate record. Compania farmaceutică Bio Farma a anunțat rezultate record privind eficacitatea vaccinului produs de compania chineză Sinovac: 97%.

„Echipa noastră care conduce studiul clinic a constatat, în termen de o lună, că datele intermediare relevă o eficacitate de până la 97%”, a declarat Iwan Setiawan, purtător de cuvânt al Bio Farma.

El nu a explicat dacă rezultatul intermediar provine dintr-un studiu clinic în stadiu târziu, dar un alt purtător de cuvânt al Bio Farma a declarat mai târziu la Reuters că compania încă colectează date privind eficacitatea din studiul de fază 3 în curs.

Te-ar mai interesa: Cât de des trebuie schimbată lenjeria intimă și cu...

Sinovac a spus mai devreme că 97% dintre adulții sănătoși care primesc doze mai mici participând la studiul său de faza 1-2 au prezentat răspuns imun legat de anticorpi după administrarea vaccinului COVID-19 CoronaVac.

Centrul biomedical al Institutului Butantan din Brazilia, care desfășoară un studiu de fază 3 cu CoronaVac în țară, a declarat săptămâna trecută că se așteaptă ca Sinovac să publice rezultatele eficacității din studiile sale de vaccinare până pe 15 decembrie.

Conform celor de la Reuters, pentru moment, compania farmaceutică nu a furnizat date cu privire la numărul de participanți infectați pe parcursul studiului clinic.

Te-ar mai interesa: RUNE 7 decembrie. Noroc pe toate planurile pentru ...

Iwan a declarat că Bio Farma va aştepta rezultatele finale şi a precizat că se aşteaptă ca Agenţia pentru alimente şi medicamente din Indonezia să autorizeze în sistem de urgenţă la sfârşitul lunii ianuarie, pentru a se putea începe campania de vaccinare în masă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private