Sari la conținut

Un nou val Covid: spitalizările din această țară au crescut vertiginos cu 10%. E cea mai mare creștere din decembrie 2022

pacient Covid
sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Un nou val Covid

Un nou val Covid: Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), a existat o creștere a numărului de cazuri de Covid în SUA, în ultimele săptămâni, indicând un ușor val de vară.

CDC spune că internările în spital, ratele ridicate de pozitivitate și vizitele la departamentele de urgență ale persoanelor care au contractat virusul au înregistrat o creștere semnificativă de la jumătatea lunii iulie, chiar dacă cifrele sunt relativ scăzute.

Un nou val Covid: spitalizările din această țară au crescut vertiginos cu 10%. E cea mai mare creștere din decembrie 2022

Ratele Covid din SUA sunt încă aproape de minimele istorice după șapte luni de scăderi constante”, a declarat purtătorul de cuvânt al CDC, Kathleen Conley, într-un comunicat.

„SUA a înregistrat creșteri ale numărului cazurilor de Covid în ultimele trei veri, așa că nu este surprinzător să vedem o creștere”, a adăugat ea.

Potrivit datelor emise de CDC, spitalizările pentru persoanele infectate cu virus au crescut cu 10%, cea mai mare creștere din decembrie 2022.

Peste 7.100 de pacienți cu Covid au fost internați în spitale în săptămâna 10-16 iulie, în creștere de la 6.444. săptămâna precedentă, spun datele. Potrivit dr. Marc Siegel, profesor de medicină la NYU, în prezent este în desfășurare un val de vară.

„Probabil că voi recomanda noul rapel subvariant XBB în toamnă, în special pentru cei din grupurile cu risc ridicat care nu au avut o infecție sau un vaccin recent.

De obicei, aș acorda o atenție deosebită analizei apelor uzate, dar având în vedere cantitatea imunității încă în preajmă de la infecția și vaccinarea anterioară, împreună cu faptul că suntem încă în familia Omicron, majoritatea infecțiilor rămânând ușoare și spitalizările arătând doar o ușoară creștere, nu văd asta ca un prevestitor al unei alte creșteri”, a mai spus dr. Siegel, potrivit Fox News.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.