Sari la conținut

Un oficial chinez a dezvăluit din greșeală „pacientul 0” de la care a pornit pandemia. Ce alte date au ieșit la iveală?

O greșeală a unui oficial chinez de seamă a dezvăluit numele, adresa și detaliile despre una dintre primele persoane suspectate de a fi infectate cu Covid-19 în Wuhan, cu trei săptămâni înainte ca autoritățile de la Beijing să susțină că au detectat cazul inițial, conform DailyMail.

Eroarea uimitoare, dezvăluită într-o captură de ecran trimisă unui jurnal medical chinez, arată că femeia în vârstă de 61 de ani, cunoscută sub numele de „Pacient Su”, trăia la aproximativ un kilometru de unul dintre principalele laboratoare de cercetare a coronavirusului din oraș.

De asemenea, femeia ar locui în apropierea stației de metrou asociată cu răspândirea coronavirusului în orașul cu peste 11 milioane de locuitori.

Deputatul Tom Tugendhat, președintele comitetului pentru afaceri externe al Comunității, a declarat:

„A sosit momentul ca China să își deschidă toate dosarele, astfel încât lumea să poată găsi adevărul despre originile acestei pandemii. Nu putem proteja împotriva riscurilor viitoare dacă nu se recunoaște faptul că trebuie să împărtășim cunoștințele și să învățăm din orice greșeli.”

Această ultimă știre a apărut ca rezultat al unui interviu acordat unui jurnal medical chinez de către omul de știință însărcinat cu compilarea datelor oficiale ale țării despre cazurile de coronavirus.

Profesorul Yu Chuanhua, profesor de biostatistică la Universitatea Wuhan, a declarat pentru Health Times că are peste 47.000 de cazuri în baza sa națională de date confirmate și suspecte până la sfârșitul lunii februarie 2020. Printre acestea se număra un suspect de deces al unui pacient care s-a îmbolnăvit la sfârșitul lunii septembrie 2019.

„Există date despre un pacient care s-a îmbolnăvit pe 29 septembrie ‘, a spus el. „Datele arată că pacientul nu a fost supus testării nucleice, iar diagnosticul clinic este un caz suspect. Pacientul a murit. Datele nu au fost confirmate.”

Academicianul a detaliat apoi încă două cazuri suspectate raportate medicilor din Wuhan pe 14 și 21 noiembrie, împreună cu alte câteva înainte de 8 decembrie – data pe care China a oferit-o Organizației Mondiale a Sănătății pentru „primul caz de debut”.

Articolul din Health Times a inclus o captură de ecran a celor două cazuri din noiembrie în baza de date a profesorului. Deși detaliile personale au fost estompate, unele au fost vizibile, inclusiv numele spitalului și districtul de origine.

Ei arată că pacientul Su a fost tratat la spitalul Rongjun din Wuhan și, având în vedere numărul clădirilor și străzile, a trăit aproape sigur în comunitatea Kaile Guiyan de pe strada Zhuodaoquan, la aproximativ 600 de metri de centrul medical.

Atât spitalul, cât și reședința se află în districtul Hongshan, aproape de locul în care se desfășurau o mare parte din cercetările legate de coronavirus legate de lilieci în mai multe laboratoare.

originea

Acestea includ un laborator condus de Centrul de Control al Bolilor din China, cu cel de-al doilea cel mai înalt nivel global de biosecuritate la puțin mai mult de un kilometru distanță, în timp ce siturile din centrul orașului administrate de Institutul de Virologie Wuhan sunt la mai puțin de 5 kilometri distanță.

David Asher, fost investigator principal al Departamentului de Stat al SUA, a declarat duminicăpentru The Mail că trei cercetători de la institut s-au îmbolnăvit de o afecțiune respiratorie misterioasă în noiembrie 2019, iar soția unuia dintre oamenii de știință a murit.

Săptămâna trecută, Wall Street Journal a raportat că acești cercetători au ajuns în spital, deși China a negat vehement afirmațiile. Joi, președintele Joe Biden a ordonat serviciilor de informații americane să efectueze o nouă investigație asupra originilor pandemiei.

O sursă din Washington a declarat duminică pentru The Mail că informațiile SUA asupra cercetătorilor din Wuhan au fost colectate la sfârșitul anului 2019, în scopul prelucrării datelor de la supravegherea de rutină. Se crede că include conversații telefonice, mesaje text și e-mailuri.

Detaliile au fost descoperite de Gilles Demaneuf, membru al grupului „Drastic”, grup al activiștilor digitali online, care au descoperit multe dintre faptele ce păreau a fi în contradicție cu povestea oficială spusă de chinezi. Aceștia au declarat atunci că virusul COVID-19 era o boală care se transmitea de la animale, în mod natural.

„Am reușit să identificăm exact numele, vârsta și adresa unui caz suspect foarte timpuriu, cu aproape o lună înainte de anunțarea primului caz oficial”, a declarat Demaneuf, omul de știință francez, care lucrează pentru o bancă din Noua Zeelandă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel