Sari la conținut

Un medic român îi cere „în mod public” demisia lui Raed Arafat! „Ducem un război pe care l-am pierdut. Acum luptăm la baionetă. Om cu om”

Un medic român îi cere „în mod public” demisia lui Raed Arafat! „Ducem un război pe care l-am pierdut. Acum luptăm la baionetă. Om cu om”.

Laurențiu Belușică, managerul Spitalului din Găești, a cerut public, într-o postare pe pagina sa de Facebook, demisia lui Raed Arafat din funcția de coordonare a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Un medic român îi cere „în mod public” demisia lui Raed Arafat!

„Subsemnatul Dr. Belușică Laurentiu, medic primar chirurgie generală, manager al spitalului orășenesc Găești, cer în mod public demiterea medicului Raed Arafat din funcția de coordonare a CNSU și înlocuirea sa cu o personalitate medicală de preferință medic infeționist.

Deasemenea solicit ca în deciziile luate în aceasta comisie, 51% din voturi să aparțină unor medici specialiști desemnați de DSP teritoriale și de universitățile de medicină”, este propunerea medicului din Găești.

În urmă cu cvea timp, dr. Laurențiu Belușică s-a arătat revoltat că România a cumpărat 500 de concentratoare de oxigen, susținând că autorităţile dau banii degeaba, deoarece concentratoarele nu sunt pentru bolnavii acestui val pandemic.

„Înnebunesc. Concentratoarele de oxigen nu fac faţă nevoilor pacienţilor cu saturaţie sub 90%. Le cumpăraţi degeaba. Am luat eu 25, vi le dau pe toate. Daţi-mi barocamerele.

Daţi-ne bani: să montăm reductoare de oxigen (au acelaşi pret cu concentratorul), să închiriem staţii mobile de oxigen de 1000 de l şi să montăm detectoare de oxigen şi sisteme de aerisire”, a declarat managerul Spitalului din Găești.

 

„Ducem un război pe care l-am pierdut. Acum luptăm la baionetă. Om cu om”

Medicul Belușică susține că situația în spitale este critică și face un apel la populație. Acesta le cere pacienților Covid care nu depind de oxigen să se trateze acasă, „pentru a lăsa un loc liber unui pacient covid pozitiv care necesită oxigen”.

„Ca vreti, ca nu vreti ducem un razboi pe care l-am pierdut.

Acum luptam la baioneta. Om cu om, centimetru cu centimetru.

Azi am obtinut o victorie nu se mai cer paturi, ci locuri cu oxigen.

Multumesc directorului spitalului jud Dambovita care ne a ajutat cu zece reductoare.

Acum fac un apel catre pacientii covid pozitivi care nu depind de oxigen, dacă primesc de la medicul curant recomandarea de a se trata la domiciliu sa urmeze acest sfat pentru a lasa un loc liber unui pacient covid pozitiv care necesita oxigen.

Astfel, daca medicul va recomanda sa mergeti sa va tratati acasa urmariti daca respectati cumulativ in totalitate următoarele criterii:

1. Sa respectati criteriile epidemiologice de protectie a celor din jur.

2.Sa locuiti la mai putin de 50 km de spital suport covid

3. Sa nu locuiti singuri

4. Sa nu supravegheati singuri copii

5. Sa aveti acces la telefon si masina.

Inca ceva: va rog sa tratati cu respect sursa de oxigen alocata. Azi, la vizita, am vazut un pacient care si a scos masca, a lasat sursa deschisa si isi facea ordine in noptiera. Deci va rog, cineva poate avea nevoie de acel oxigen”, a subliniat dr. Laurențiu Belușică.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel