joi, mai 26, 2022

Expertul în sănătate publică, doctorul Ioana Stăncel, explică scenariul în care se află în acest moment România. Din păcate, valul cinci este mai aproape decât se preconiza, iar „ştirile false au făcut ravagii în România”, ducând la scădere îngrijorătoare a ratei de vaccinare.

Potrivit cadrelor medicale, persoanele vaccinare cu schema completă și booster se confruntă cu forme ușoare ale bolii, resimțind simptome precum durere uşoară în gât, dureri musculare uşoare şi nu au nevoie de oxigen.

Te-ar mai interesa: Menopauza la bărbați: 6 simptome de luat în seamă....

În schimb, pacienții vaccinați cu doar două doze, Pfizer sau Moderna, au resimțit în plus și febră. Pacienții care au optat pentru vaccinul Johnson & Johnson cu o singură doză, s-au confruntat febră, oboseală sau tuse.

Cei nevaccinați însă, sunt cei care ajung la spital, cu forme grave ale bolii, care au nevoie de oxigen.

„Ne putem aştepta la o creştere de cazuri, ne putem aştepta să depăşim 12.000 de cazuri pe zi la persoane care au fost infectate sau la persoane care nu sunt infectate. Dintre acestea, o parte va necesita spitalizare, o parte va necesita servicii de terapie intensivă şi suport de oxigen.

Te-ar mai interesa: S-au înmulțuit cazurile copiilor bolnavi de diabet...

Avem o populaţie vaccinată şi o populaţie foarte mare care nu se mai vaccinează pentru că în România aceste ştiri false au putut să facă aceste ravagii. Ştirile false, campaniile negative, anti-vaccinare, sunt cele care vor avea pe conştiinţă următoarele cazuri.

Observăm că a scăzut rata de vaccinare şi pentru că nu mai este această condiţionare pentru certificatul verde şi pentru că există o poziţie şi din partea unor componente politice privind necesitatea obligativităţii vaccinării şi atunci ne aşteptăm ca oamenii să evite vaccinarea sperând că vor scăpa de boală şi că vor putea să fenteze şi formele de utilizare a certificatului verde.

Te-ar mai interesa: Pepenele roșu: Beneficii și curiozități surprinzăt...

Din păcate, s-a arătat în statisticile pe care le-aţi prezentat, că persoanele vaccinate au avut forme mult mai uşoare de boală, nu au necesitat suport de terapie intensivă şi suport de oxigen şi tocmai de aceea fac un apel ca măcar acum cât se mai poate face vaccinarea persoanele care nu au contraindicaţii să facă vaccinarea completă cu un vaccin care să permită această protecţie”, a declarat dr. Ioana Stăncel pentru News Hour CNN.

Te-ar mai interesa: Principalele destinații turistice din Europa care ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private