Sari la conținut

Un simplu accesoriu îţi poate salva vederea! Cei cu ochii albaştri şi verzi trebuie să îl aibă în permanenţă la ei!

 

Un studiu arată că 1 din 3 români are probleme de vedere! Asta înseamnă că sunt şanse foarte mari ca şi tu să te numeri printre ei sau, mai rău, să-i urmezi.

Dacă ţii la sănătatea ta şi dacă îţi iubeşti ochii “ca pe ochii din cap”, atunci trebuie să respecţi cu sfiinţenie un simplu sfat: Poartă ochelari de soare pe toată perioada anului!

doina nicolae

Dorina Nicolae, Optometrist
S.C OPTIC TIME
CLINICA LOTUS MEDICA
TEL :0769631454 / 0767475199
Optic.Time@yahoo.com

 

Doctorul avertizează: Nu îi achiziţionaţi la întâmplare!

În ultimul timp, tot mai mulţi dintre noi aleg ochelarii de soare în funcţie de criteriul estetic: să fie cât mai la modă şi de firmă! “Puţini ştiu însă că ochelarii de soare nu se achiziţionează la întâmplare”, ne spune optometristul Dorina Nicolae. “Nivelul radiaţiilor ultraviolete (U.V.) este mult mai mare iarna decât vara! De aceea nu trebuie neglijată acţiunea razelor ultraviolete asupra cristalinului, care poate duce la apariţia cataractei”, ne avertizează specialistul.

Citeste si:

 

Cei mai sensibili sunt ochii verzi şi albastri

winter sun glasses

Simţi mândrie atunci când îţi priveşti ochii de culoarea mării sau a cerului, dar dacă vrei să fie şi sănătoşi, află ca aceste culori ale irisului semnalează o sensibilitate mai mare în faţa razelor U.V. “Totodată, asta nu înseamnă că cei cu ochii negri sau căprui nu pot avea probleme. Necesitatea ochelarilor de soare cu protecţie U.V. le este valabilă şi lor”, explică Dorina Nicolae.

La temperaturi scăzute, ochii se usucă!

Nu simţi că ochii sunt încărcaţi? Seara nu simţi ca şi cum ai avea ace în ochi sau pur şi simplu simţi durere? Dacă da, iată explicaţia optometristului: “Vremea geroasă sau cu temperaturi şi vântulul puternic pot duce la senzaţia de ochi uscat. Aceste probleme apar în general la persoanele care au o sensibilitate crescută sau la cele care practică sporturi de iarnă, la altitudini mari, în condiţii de soare puternic, fără a avea ochelari cu protecţie U.V. De asemenea, este recomandat să purtăm lentile polarizate, fiind o necesitate în perioada iernii şi nu un moft! Lumina soarelui este puternică şi dăunătoare atunci când este reflectată de zăpadă!”

ochelari ski

ATENŢIE! Copiii sunt cei mai sensibili!

“Micuţii noştri sunt mai sensibili, deci nu trebuie neglijaţi din acest punct de vedere.Cel mai bine este să mergem la un cabinet de optică pentru a alege cea mai potrivită pereche de ochelari atât pentru cei mici, cât şi pentru adulţi”, a conchis Dorina Nicolae.

CLINICA LOTUS MEDICA
TEL :0769631454 / 0767475199 / 
Optic.Time@yahoo.com

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.