Sari la conținut

Un studiu de 9 ani explică adevărata legătură dintre zahăr și cancer

Excesul de zahar

De curând, s-a descoperit că industria zahărului a îngropat dovezi mai bine de 50 de ani, care leagă explozia cancerelor și a bolilor cardiovasculare de consumul de zahăr.

Orice celulă din organism are nevoie de o formă de zahăr pentru a supraviețui. Aceasta este glucoza. Metabolizarea glucozei permite celulelor să valorifice adenozina trifosfat (ATP) sau energia. Cu toate acestea, celulele canceroase sunt mai grăbite decât cele sănătoase și descompun zahărul mult mai repede. Acesta este așa zisul Efect Warburg. SURSA

Știm de acest efect încă din anii 1920. Otto Warburg și colegii săi au descoperit că tumorile asimilau cantități impresionante de glucoză, comparativ cu țesutul sănătos din jur. La capătul studiilor sale, Warburg a concluzionat că moartea celulei canceroase se va face prin suprimarea glucozei și a oxigenului.

Ulterior, colegii savantului au descoperit că procesul de fermentare a modificat structura tumorilor, spunând că genetica și factorii de mediu pot fi cauza, însă creșterea era controlată de procesul de fermentație.

Studiul de 9 ani care a urmărit legătura dintre zahăr și cancer

Profesorul Johan Thevelein și colegii săi au studiat diferiți fermenți, deoarece conțin aceleași proteine ca celulele canceroase. Când glucoza și fructoza pătrund într-o celulă, se transformă în fructoză-1, 6-bisfosfat (Fru1.6bisP). Acesta, spun cercetătorii, activează proteinele Ras, care amplifică fermentația și determină înmulțirea celulelor. SURSA

Într-o declarație, prof. Thevelein a spus, „Cercetările noastre dezvăluie modul în care consumul exacerbat de zahăr al celulelor canceroase duce la un ciclu vicios de stimulare și creștere a cancerului. Astfel, este capabil să explice corelația dintre puterea efectului Warburg și agresivitatea tumorii. Această legătură între zahăr și cancer este răvășitoare. Rezultatele noastre oferă o bază pentru cercetările viitoare în acest domeniu, care pot fi acum realizate cu o atenție mult mai specifică. ” SURSA

Institutul american de cercetare a cancerului spune că nu există o legătură directă între consumul de zahăr și apariția cancerului, dar există o legătură indirectă. Fiecare celulă din corp necesită o formă de zahăr (glucoză) pentru a supraviețui. Obținem glucoza naturală din consumul de carbohidrați, inclusiv cereale și lactate. Cu toate acestea, consumul unei diete bogate în carbohidrați și prea mult zahăr rafinat,duce la excesul de calorii și la creșterea greutății și a apariției obezității. Excesul ponderal poate determina apariția multiplelor forme de cancer. SURSA

Așadar, fiți conștienți și mâncați selectiv, încercând să eliminați din dietă zahărul rafinat.

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel