joi, mai 26, 2022

UN TATĂ din Dudley a dat în judecată cu succes doi medici NHS după ce și-a pierdut un picior și aproape că a murit pentru că medicii i-au „eliminat” simptomele severe ale cheagurilor de sânge. El a vorbit cu Express.co.uk despre întregul proces.

Mark Smith, în vârstă de 53 de ani, a mers de mai multe ori la medicul său de familie în 2014 și 2015, cu simptome de cheaguri de sânge înrăutățite, inclusiv ace, crampe la picioare și decolorare a pielii, doar pentru a fi diagnosticat greșit, doctorii susținând că totul se datorează îmbrăcăminții inadecvate de la locul de muncă. Starea lui a fost în cele din urmă identificată, când a fost dus rapid în sala de operație, cu unul dintre degetele mari de la picioare arătând „practic negru”.

Te-ar mai interesa: Dieta keto: 5 alimente SĂNĂTOASE care ar putea împ...

În timp ce lucra ca șofer de camion pentru o companie de logistică, lucru pe care îl făcuse de 30 de ani, Smith a dezvoltat senzația de ace și durere care au durat câteva zile.

Prietenul său  apropiat care dezvoltase gută i-a recomandat să viziteze imediat medicul. Dar când a mers la medicul de familie, potrivit Smith, „medicii nu au fost interesați” și „au continuat să dea vina pe hainele de muncă”.

După doar două săptămâni, a dezvoltat o durere de întindere la picior. S-a întors la medicul generalist, dar a fost din nou asigurat că este în regulă.

Și apoi, după încă câteva săptămâni, puntea piciorului a început să-l doară ca și „cum ar fi scăpat ceva pe picior”.

Te-ar mai interesa: Variola maimuței: care sunt cele 4 grupuri cu risc...

Totuși, nu a existat un diagnostic. Simptomele au continuat să se agraveze până în martie 2015, piciorul i s-a decolorat și practic nu putea merge.

„Nu au fost făcute recomandări, așa că am continuat să merg la muncă. Mă durea groaznic. Nu am ratat nicio zi de lucru. Cu greu puteam să merg”, a spus el.

„Într-o zi am fost în North Yorkshire, pentru că eram șofer de camion pe distanțe lungi. Și degetul mare de la picior era practic negru. Cu adevărat albastru închis, negru. Și mi-am sunat soția și i-am spus: uite, degetul de la picior mi s-a înnegrit”.

Te-ar mai interesa: A intrat în moarte cerebrală după ce a căzut cu tr...

Socat de simptomele sale oribile, Mark s-a repezit înapoi la Dudley, unde soția sa l-a dus direct la Departamentul Urgențe de la Spitalul Russell Hall din Dudley. Când a ajuns acolo, a fost dus direct la în sala de operații.

În cele din urmă, Smith a primit șase intervenții chirurgicale și o amputație deasupra piciorului stâng și i s-a pus o proteză.

Conform fișelor sale medicale, care au fost preluate de avocatul său la firma de avocatură Shoosmiths, acesta suferise un blocaj al arterei femurale comune stângi, cauzat de stenoză.

Te-ar mai interesa: Măsurarea glicemiei, primul pas în depistarea la t...

Smith, care nu este diabetic, „nu a fost niciodată un fumător” și merge în mod regulat la sală, a spus că a primit o scrisoare de scuze de la cabinetul medical, care și-a justificat acțiunile prin modificarea „criteriilor” pentru tratarea oamenilor cu cheag de sânge.

Un cheag de sânge este cauzat atunci când anumite părți ale sângelui tău se îngroașă, formând o masă semisolidă, conform Clinicii Mayo.

Te-ar mai interesa: 25 mai – Ziua Internațională a Copilului Dispărut....

Acest proces poate fi declanșat de o leziune sau poate apărea uneori în interiorul vaselor de sânge care nu au o leziune evidentă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private