Sari la conținut

Un tată din Mariupol, mesaj cutremurător pentru fiul său: „Dima, mama ta a murit! Am îngropat-o la grădiniță”

Asediul brutal al Mariupolului (odinioară 400.000 de locuitori) de către trupele dictatorului de la Kremlin Vladimir Putin a zguduit lumea.

În marele oraș de la Marea Azvos nu există electricitate și apă, oamenii mor de foame , iar civili mor în grindina bombelor și în condiții inumane. Evadarea este exclusă pentru mulți, sunt blocați.

O mărturie sfâșietoare a acestei situații dramatice: un ultim mesaj scris de mână de la Mariupol „pentru Dima”.

Un tată, despre care se crede că se numește Tolik, scrie:

„Dima, mama a murit, 9 martie 2022. A murit repede. Apoi casa a ars. Dima, iartă-mă că nu am protejat-o. Am îngropat-o pe mama. La gradinita. Te iubesc.”

A făcut o schiță pentru asta: Mormântul este la doi metri în fața casei. De văzut: intrarea, un copac, o săgeată îndreptată spre sud.

Sursă: Bild

Negociatorii ruși și ucraineni sunt așteptați la Istanbul pentru o nouă rundă de discuții

Negociatorii ruși și ucraineni sunt așteptați astăzi la Istanbul pentru o nouă rundă de discuții față în față, menite să pună capăt invaziei din Ucraina.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că prioritățile sale sunt suveranitatea și integritatea teritorială, dar că analizează serios statutul de neutralitate cerut de Rusia.

Ministrul rus de Externe spune că Rusia este interesată de succesul acestor negocieri, deși Kremlinul nu vede pentru moment vreun progres semnificativ.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu se prevede o întâlnire între președinții Vladimir Putin și Volodimir Zelenski, după actuala rundă de negocieri directe ruso-ucrainene de la Istanbul, în organizarea unei asemenea întâlniri la vârf, neexistând progrese.

Peskov a declarat că negocierile anunțate pentru 28-30 martie ar putea să aibă loc mâine, astăzi delegațiile deplasându-se în Turcia.

Oficialul de la Kremlin a declarat că nu comentează conținutul discuțiilor pentru a nu dăuna procesului de negocieri dar a numit convorbirile directe de la Istanbul, importante.

La rândul lui, şeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, într-un interviu online acordat în direct mai multor medii din Serbia, a declarat că Rusia este interesată în succesul negocierilor din Turcia.

Referindu-se la o posibilă întâlnire între președinţii rus și ucrainean, Lavrov a declarat că Vladimir Putin nu a respins niciodată posibilitatea unei asemenea întâlniri, dar consideră esenţial ca ea să fie bine pregătită.

Potrivit şefului diplomaţiei ruse, o asemenea întâlnire va fi necesară după ce vor deveni clare soluțiile principalelor probleme aflată pe masa de negocieri, dar în actuala situație de criză, o întâlnire de dragul întâlnirii ar fi contraproductivă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel