duminică, septembrie 19, 2021

Părul nedorit de pe corp, o problemă pe care multe femei și-ar dori să o rezolve pentru totdeauna. Poate că și unii bărbați. După nesfârșite ședințe de epilare cu ceară sau cu lama de ras, tehnologia vine

cu o metodă care promite să te ajute să scapi de părul nedorit de pe corp.

În ciuda beneficiilor pe care le aduce epilarea IPL atât din punct de vedere a rezultatelor obținute, dar și a investiției financiare pe termen lung, multe persoane ezită încă să apeleze la această metodă din lipsă de informații.

Domnul doctor Laurențiu Vlădău, specialist dermatolog în cadrul Clinicii de dermatologie Hebra, a enumerat cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știm despre îndepărtarea cu efect prelungit a părului nedorit de pe corp cu ajutorul luminii intens pulsate.

Tratamentul IPL

a devenit în ultimii ani una din metodele preferate de îndepărtare a părului nedorit de pe corp datorită rezultatelor pe care le aduce – într-un timp relativ scurt și cu riscuri minim. Procedura utilizează un fascicul de lumină intens pulsat pentru a îndepărta părul nedorit; lumina țintește cromoforul, pigmentul din firul de păr, iar căldură generată distruge foliculul pilos, inhibând creșterea viitoare a părului. “Tratamentul IPL funcționează pe același principiu cu care îmbrăcămintea neagră absoarbe căldura într-o zi de vară, față de îmbrăcămintea albă care o reflectă. Fascicul de lumină

absorbit de pigmentul din firul de păr se transformă rapid în căldură, care ucide foliculul pilos”, explică specialistul dermatolog.

Iată cele mai importante lucruri care ar trebui știute cu privire la acest tratament:

Reacții adverse posibile

După tratamentul IPL în unele cazuri apare o ușoară sensibilitate și înroșirea pielii în zonele tratate, însoțite eventual de umflături foarte ușoare. Disconfortul poate fi atenuat prin aplicarea unui gel antiseptic calmant cu efect de răcire, urmând ca aceste reacții să dispară în decurs de una, maxim două zile.

Beneficiile IPL pentru

îndepărtarea părului

Există o serie de avantaje ale alegerii IPL pentru îndepărtarea părului în locul altor metode:

“În primul rând, dispozitivele folosite sunt foarte eficiente și pot acoperi rapid suprafețe mari, astfel încât, în mod normal, tratamentul pentru un singur picior poate să dureze aproximativ 10-15 minute. Un alt avantaj este acela că părul nu trebuie lăsat să crească între ședințe, acesta putând fi îndepărtat cu ajutorul lamei – ceea ce este, de altfel, și recomandat”, explică domnul doctor Laurențiu Vlădău.

Pe măsură ce ședințele sunt efectuate se va observa reducerea

treptată a creșterii părului. Odată obținut rezultatul dorit, vor fi necesare tratamente de întreținere – însă timpul dintre ședințe va fi mai mare, până la 1 an.

Utilizarea de medicamente

Este recomandată întreruperea oricărui tratament cu medicamente care provoacă fotosensibilitate cu cel puțin o săptămână înainte.

“În această categorie intră antibiotice precum doxiciclina, deci în cazul în care este tratată o infecție, procedura IPL ar trebui să mai aștepte o perioadă. De asemenea, sunt de evitat și substanțele active puternice, cum ar fi retinoizii și acizi hidroxilici alfa, care pot face pielea mai vulnerabilă la soare și iritație în timpul perioadei de tratament. În cazul în care este urmat un anumit tratament medicamentos, este indicat ca medicul să fie consultat în prealabil cu privire la efectuarea unei proceduri IPL”, recomandă domnul doctor Laurențiu Vlădău.

Pregătirea pielii de tratament

Înainte de procedură este necesar ca părul să fie îndepărtat cu lama, astfel încât fasciculul de lumină să atace direct rădăcina firului, și nu orice fir de păr aflat la suprafața pielii. Este interzisă folosirea epilarii cu ceară sau a epilatorului cu o lună înainte de sesiune deoarece rădăcina trebuie să rămână intactă pentru ca tratamentul să aducă rezultatele dorite.

În cât timp apar rezultatele

Fiecare om este diferit, astfel că numărul de sesiuni necesare pentru a vedea rezultate mulțumitoare variază de la un individ la altul. “Tratamentul IPL funcționează atunci când firul de păr se află în ritmul de creștere activă. Cum diferite părți ale corpului au rate de creștere diferite, poate dura mai mult sau mai puțin până apar rezultate vizibile, însă majoritatea clienților au nevoie, în medie, de șase până la opt ședințe de tratament”, explică specialistul dermatolog.

Ultimele stiri