vineri, august 12, 2022

Testarea pentru COVID-19 este una dintre cele mai importante măsuri împotriva răspândirii virusului. Această metodă permite izolarea timpurie a persoanelor infectate și, de asemenea, poate reduce riscul de a dezvolta o formă gravă de boală prin administrarea tratamentului în stadiul incipient.

Ministerul Sănătății pune la dispoziție teste gratuite pentru români în încercarea de a diminua răspândirea virusului. Acestea pot fi efectuate în farmaciile avizate.

Te-ar mai interesa: Dr. Vasi Rădulescu: Ce expresii să folosim la medi...

„Potrivit art. 8 din Ordinul ministrului sănătății nr. 644/2021 privind activitatea de testare în farmacii comunitare şi oficine comunitare rurale, utilizând teste antigenice rapide pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2, testarea se realizează prioritar cu teste obţinute de la Ministerul Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în limita stocului disponibil.

Sublinem că serviciul de testare prestat de către unitățile farmaceutice poate fi tarifat, in acord cu legislatia in vigoare”, a transmis Ministerul Sănătății.

Te-ar mai interesa: Efecte secundare ale paracetamolului: trei semne p...

LISTA FARMACIILOR AVIZATE POATE FI CONSULTATĂ AICI

Testarea, o măsură esențială pentru combaterea pandemiei

Tudor Ciuhodaru, medic, susține că testarea este o măsură foarte importantă pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2. De asemenea, el susține că multe cazuri grave de Covid-19 ar putea fi evitate, odată cu depistarea timpurie și tratamentul administrat în stadii incipiente.

„Am propus de la începutul acestei pandemii 4 măsuri concrete, o nouă strategie, planul B pentru ca toți românii să poată avea o viață normală și în pandemie:

Te-ar mai interesa: Făcute la 12 noaptea, 12 mătănii către Maica Domnu...

1. Testare extinsă regulată gratuită. Testezi, depistezi, izolezi și împiedici transmiterea. Creșterea numărului de cazuri nu va mai fi precum decolarea unei rachete și astfel se va putea asigura și asistența medicală pentru toți. În plus dacă depistezi la timp tratezi la timp și cel puțin o parte din acești pacienți nu vor mai ajunge la terapie intensivă.

2. Vaccinare doar în baza unui consimțământ informat.

Te-ar mai interesa: Băutura cu care dai jos 5 kilograme în 3 zile. Aju...

3. Creșterea capacității de terapie intensivă ( paturi și personal). Cu doar 5% din sumele date pe cele 120 de milioane de doze de vaccinuri am fi putut avea în plus 100 de paturi de terapie intensivă. Și asigurarea de spitale ,,albe”, centre de excelență care să asigure permanent, fără probleme sau restricții, accesul la tratament și pentru celelalte categorii de pacienți.

4. Accesul la alternative terapeutice pentru toți românii. Medicamente ușor de administrat, pe care să le putem lua de la farmacie și care pot fi eficiente pentru a trata boala din stadiile incipiente. E clar că nici aici nu au făcut nimic”, a scris medicul Tudor Ciuhodaru pe o rețea de socializare.

Te-ar mai interesa: Oana și Viorel Lis la capătul puterilor: „Să fii c...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private