Sari la conținut

Ungeți-vă articulațiile cu aceste 5 plante puternice! Spune adio artritei!

artrita
Sursa foto: doctorulzilei.ro
Semne timpurii de artrită reumatoidă

Ești în durere? Nu esti singur. Există atât de multe afecțiuni care pot provoca articulații dureroase și rigide. Mulți oameni găsesc ajutor de la medicamentele care ameliorează durerea, cum ar fi ibuprofenul, naproxenul și alte medicamente antiinflamatoare. Aceste medicamente pot fi dure pentru organism (în special pentru ficat). Remediile pe bază de plante, alimentele sănătoase și exercițiile fizice sunt toate modalități excelente de a ajuta la ameliorarea durerii și rigidității articulațiilor. Iată o listă de plante care ameliorează durerea pentru a vă ajuta să vă reduceți dependența de Big Pharma.

Boswellia

boswellia joint pain

Boswellia, sau tămâia indiană așa cum este cunoscută, a fost folosită de secole în medicina populară pentru tratamentul afecțiunilor inflamatorii cronice.

Se știe în mod tradițional că este un calmant eficient al durerii și se crede că ajută la prevenirea pierderii cartilajului la nivelul articulațiilor. Boswellia acționează prevenind crearea leucotrienelor care sunt o cauză cunoscută a inflamației.

O notă de atenționare: această plantă poate interacționa cu și poate diminua eficacitatea altor antiinflamatoare și medicamente. De asemenea, se recomandă ca femeile însărcinate să evite această plantă, deoarece aceasta poate duce la avort spontan.

Ulei de primăvară

evening primrose oil joint pain

Această plantă este derivată din semințele unei flori sălbatice găsite în Statele Unite. Uleiul conține un acid gras esențial omega-6 numit acid gamma-linolenic (GLA), care nu poate fi produs de corpul uman.

A fost utilizat din punct de vedere medicinal în tratamentul unei game variate de afecțiuni, inclusiv sindromul premenstrual, artrita reumatoidă, sindromul Raynaud și multe altele.

Cu toate acestea, vă rugăm să rețineți că acest ulei poate crește riscul de sângerare la persoanele care iau diluanți de sânge. De asemenea, poate reduce tensiunea arterială pentru persoanele care iau medicamente pentru tensiunea arterială. Există posibilitatea să interacționeze negativ cu medicamentele antidepresive.

Ardeiul Cayenne

cayenne joint pain

Această plantă picantă a fost numită „regele ierburilor” pentru puterile sale de vindecare notorii. Utilizarea sa medicinală datează de mii de ani. Ardeiul Cayenne are efecte benefice asupra sistemului circulator, digestiv și imunitar, precum și aplicații pentru durerile articulare.

Când ardeiul cayenne se aplică local pe o zonă articulară, provoacă iritații ușoare nervilor din acea locație, care îi distrage atenția de la durerea mai profundă a articulațiilor rigidizate.

Curcuma

turmeric joint pain

Găsit în multe feluri de mâncare din Asia de Sud, acest condiment antiinflamator puternic poate fi achiziționat și sub formă de capsulă sau pastilă (asigurați-vă că cumpărați dintr-o sursă de calitate în care aveți încredere). Mulți oameni iau doze de 1.000 de miligrame pe zi.

Journal of Alternative Complementary Medicine a publicat un studiu în 2009 care a arătat că ingredientul activ din turmeric ameliorează durerea și funcționează în osteoartrita genunchiului în mod egal cu ibuprofenul.

Rețineți: curcuma poate încetini coagularea sângelui în unele cazuri și nu trebuie administrată în decurs de două săptămâni de la intervențiile chirurgicale sau procedurile planificate. Se crede, de asemenea, că agravează problemele vezicii biliare la unele persoane.

Ghimbir

ginger joint pain

Nu numai că este un ingredient al deliciilor gustoase, dar s-a dovedit că acest condiment scade durerea și rigiditatea.

Într-un studiu realizat de Universitatea din Miami, s-a arătat că extractul de ghimbir a diminuat cu succes durerea și rigiditatea articulațiilor genunchiului cu 40% comparativ cu pacienții care au luat placebo. Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii care afectează în mod direct inflamația la nivel celular din corp.

 

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel