marți, iunie 6, 2023

Unghii îngălbenite? S-ar putea să nu fie vorba despre decolorare, ci ciuperca unghiilor. Cauze și măsuri preventive.

Unghiile de la degetele de la picioare care se transformă într-o culoare galben pal ar putea fi un semn de ciupercă a unghiilor și nu doar o simplă decolorare a unghiilor.

Infecțiile fungice ale unghiilor sunt o afecțiune comună care începe ca o pată albă sau galbenă sub vârful unghiei. Poate cauza decolorarea, îngroșarea și prăbușirea unghiei la margine. Afecțiunea poate afecta mai multe unghii.

Te-ar mai interesa: Infecția gravă care se ascunde în corp. „Produce u...

Unii oameni ar putea avea infecții ușoare, în timp ce pentru alții, poate fi severă, ducând la unghii îngroșate, dureroase și sângerânde.

Unghii îngălbenite? Cauzele ciupercii unghiilor

1. Infecția este frecventă la adulții în vârstă. Odată cu vârsta, unghiile pot deveni casante și uscate, rezultând crăpături. Aceste fisuri pot permite ciupercilor să intre și să provoace o infecție.

2. Circulația sanguină redusă la nivelul picioarelor poate juca, de asemenea, un rol în cauzarea infecției fungice.

3. Picioarele și unghiile murdare ar putea fi, de asemenea, unul dintre motivele infecției fungice a unghiilor.

Te-ar mai interesa: Superalimentul care ajută la curățarea ficatului ș...

4. Transpirația abundentă a mâinilor și picioarelor poate duce, de asemenea, la infecții fungice.

Masuri preventive

1. Spălați-vă mâinile și picioarele în mod regulat și corespunzător. Păstrează-ți unghiile tăiate și curate. Dezinfectați-vă întotdeauna forfecuțele de unghii și unghierele, după fiecare utilizare.

2. Asigurați-vă că purtați șosete curate. Purtați pantofi care sunt fabricați din materiale de bună calitate și care sunt respirabili.

Te-ar mai interesa: Predicție înfricoșătoare. Baba Vanga: Anul în care...

3. În timp ce purtați pantofi vechi, asigurați-vă că îi dezinfectați sau îi curățați înainte de utilizare.

4. Dacă ești o persoană care face manichiură și pedichiură, alege un salon care își dezinfectează echipamentul după fiecare utilizare, astfel încât să nu existe loc pentru contracția infecției.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private