sâmbătă, mai 28, 2022

Unui bărbat nevaccinat i-a fost refuzat un transplant de inimă de către spitalul din Boston.  „Organele sunt rare, nu le vom distribui cuiva care are șanse reduse de a trăi”.

Un spital din SUA a respins un pacient pentru un transplant de inimă, cel puțin parțial, pentru că nu este vaccinat anti-covid. DJ Ferguson, în vârstă de 31 de ani, are mare nevoie de o nouă inimă, dar Brigham and Women’s Hospital din Boston l-a scos de pe listă.

Te-ar mai interesa: Persoanele care vor refuza să își facă aceste anal...

Unui bărbat nevaccinat i-a fost refuzat un transplant de inimă de către spitalul din Boston

Tatăl bărbatului, David Ferguson, a spus că vaccinul anti-covid este împotriva „principiilor de bază ale fiului său și că nu crede în el”.

Potrivit BBC, Spitalul Brigham and Women’s Hospital a transmis că urmează politica proprie.

„Având în vedere lipsa de organe disponibile, facem tot ce putem pentru a ne asigura că un pacient care primește un organ transplantat are cele mai mari șanse de supraviețuire.

Spitalul necesită vaccinul Covid-19 și comportamentele de stil de viață pentru candidații la transplant pentru a crea atât cea mai bună șansă pentru o operație de succes, cât și pentru a optimiza supraviețuirea pacientului după transplant, având în vedere că sistemul lor imunitar este suprimat drastic”, a transmis un purtător de cuvânt. 

Te-ar mai interesa: Prof. Vlad Ciurea: „Şi creierul se atrofiază...

Declarația spitalului formulată cu atenție ar putea sugera că alți factori se află în afara statutului de nevaccinat al pacientului pentru ineligibilitatea acestuia, dar a refuzat să discute detalii, invocând confidențialitatea pacientului.

Spitalul a adăugat că majoritatea celor 100.000 de persoane aflate pe listele de așteptare pentru transplanturi de organe nu vor primi un organ în cinci ani din cauza lipsei de organe disponibile.

Te-ar mai interesa: Top 4 cele mai murdare lucruri din casă! Și nu, nu...

„Organele sunt rare, nu le vom distribui cuiva care are șanse reduse de a trăi

DJ Ferguson se află în spital din 26 noiembrie 2021 și suferă de o problemă ereditară a inimii care îi face plămânii să se umple cu sânge și lichid, potrivit unui GoFundMe.

Organizatorul strângerii de fonduri a spus că bărbatul se teme că ar putea avea o inflamație cardiacă – un potențial efect secundar al vaccinării împotriva coronavirusului pe care Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) subliniază că este rar și temporar – și că s-ar putea dovedi periculos, având în vedere slăbiciunea inimii lui.

Te-ar mai interesa: Cancer vulvar: simptome ascunse despre care ar tre...

Dr Arthur Caplan, șeful de etică medicală la NYU Grossman School of Medicine, a declarat pentru CBS News că, după orice transplant de organ, sistemul imunitar al unui pacient este aproape oprit și chiar și o răceală obișnuită se poate dovedi fatală.

„Organele sunt rare, nu le vom distribui cuiva care are șanse reduse de a trăi, atunci când alții care sunt vaccinați au șanse mai mari de supraviețuire după operație”, a spus dr. Caplan.

Te-ar mai interesa: Drept de viața sau de moarte! Un bărbat și-a deter...

Nu este prima dată când un american nevaccinat se confruntă cu obstacole în domeniul sănătății în ultimele săptămâni. La începutul acestei luni, o femeie din Minnesota și-a dat în judecată spitalul local, după ce medicii au încercat să-i scoată soțul nevaccinat de pe ventilatorul pe care îl folosise de două luni.

Puțin peste 63% din populația Statelor Unite este cu dublu injecție și aproximativ 40% dintre americani au primit o a treia doză de rapel.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private