Sari la conținut

Urinezi accidental când strănuți sau tușești? Află cele 5 semne de incontinență urinară la femei

Scaunul de toaletă, refugiu pentru microbi
Credit foto: arhiva doctorul zilei
Ce infectii risti cand mergi la toaleta

Semne care indică o podea pelvină slabă. Fluxul accidental de urină ca urmare a stresului fizic, cum ar fi tusea, râsul sau exercițiile fizice, este cunoscut sub numele de incontinență urinară (IU). Poate fi o afecțiune dificilă și neplăcută, dar cu o abordare adecvată, este tratabilă și controlabilă.

Slăbiciunea la nivelul podelei pelvine este factorul cheie în IU. Mușchii planșeului pelvin susțin vezica urinară și reglează urina. Acești mușchi se pot deteriora treptat, ducând la IU.

Deteriorarea mușchilor podelei pelvine și riscul de incontinență urinară pot fi, de asemenea, atribuite menopauzei, îmbătrânirii, sarcinii și nașterii, obezității și menopauzei. IU se poate întâmpla oricui, în timp ce femeile sunt mai predispuse decât bărbații să o întâlnească.

 

Cele 5 semne de incontinență urinară la femei

Semnele comune care pot indica o problemă a podelei pelvine includ:

1. Scurgeri accidentale de urină în timp ce râzi, tușești sau strănuți: Când tușiți, râdeți, strănutați, alergați sau ridicați greutăți, tensiunea (stresul) asupra vezicii urinare vă face să pierdeți urină.

Citeste si:

Această condiție este cunoscută sub numele de incontinență de efort. Nu există nicio legătură între incontinența de stres și stresul emoțional.

2. Nu ajungi la toaletă la timp: Pot exista ocazii când mușchii detrusor se strâng excesiv, ceea ce face urgent să folosiți toaleta.

Această afecțiune este denumită vezică hiperactivă. Mușchii tăi detrusor se pot contracta excesiv din cauza podelei pelvine slabe.

3. Nevoia constantă de a merge la toaletă: Afecțiunile care cresc producția de urină pot fi cauzate de mușchii pelvieni slabi.

O podea pelvină slabă poate provoca modificări ale mușchilor, nervilor sau altor țesuturi care influențează funcția vezicii urinare.

4. Dificultatea de a goli vezica urinară: Nu vă puteți goli complet vezica urinară când aveți retenție urinară.

Retenția urinară cronică împiedică în timp golirea completă a vezicii urinare, ceea ce provoacă o incapacitate bruscă de a urina.

5. Pierderea accidentală a controlului vezicii urinare: O problemă comună și frecvent umilitoare, incontinența poate duce la pierderea controlului asupra modului în care funcționează vezica urinară.

Urinarea fără intenție sau scurgerea accidentală de urină este, de asemenea, un semn al podelei pelvine slabe.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.